Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ποιος θα δοκιμάσει ψωμί που περιέχει 70 ακρίδες…

Ποιος θα δοκιμάσει ψωμί που περιέχει 70 ακρίδες…

Σε ένα αρτοποιείο στη Φινλανδία πουλούν ψωμί που περιέχει στο εσωτερικό του 70 ακρίδες. Μια συνταγή που λίγοι θέλουν να δοκιμάσουν, αλλά πολλοί πρέπει…

Θα θέλατε ποτέ να δοκιμάσετε ψωμί με 70 ακρίδες; Αν ναι, στην Φινλανδία μπορείτε να το κάνετε.

Σε ένα φινλανδικό αρτοποιείο φτιάχνουν ψωμί από αλεύρι και 70 αποξηραμένες μικρές ακρίδες. Το έξτρα αυτό συστατικό προσφέρει πρωτεΐνη σε μεγαλύτερη ποσότητα από ένα απλό ψωμί. “Οι μικρές ακρίδες γίνονται ένα με το αλεύρι και το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο. Άλλωστε, πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι τρέφονται με έντομα”, δηλώνει ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου Markus Hellstrom.

Οι γρύλοι, γνωστοί και ως τριζόνια, αποτελούνται κατά 65% από πρωτεΐνη, συγκριτικά με 50% στο μοσχαρίσιο κρέας. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες τους είναι καλής ποιότητας, καθώς περιέχουν όλη την ποικιλία αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός. Εκτός από πρωτεΐνες, τα έντομα προσφέρουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σελήνιο και ψευδάργυρο.

Στην Φινλανδία πρόσφατα ακυρώθηκε ένας νόμος που απαγόρευε τη χρήση εντόμων για κατανάλωση, έτσι αυτό, έδωσε την ευκαιρία σε πολλά μαγαζιά να εντάξουν διάφορα έντομα στο μενού τους. To αλεύρι από ακρίδες εισάγεται στη χώρα από την Ολλανδία αλλά το αρτοποιείο αναζητά έναν τοπικό παραγωγό.

“Είναι πολύ νόστιμο! Έχει τη γεύση ενός απλού ψωμιού αλλά πολύ πιο έντονη!”, δηλώνει πελάτισσα του μαγαζιού.

Εσείς θα το δοκιμάζατε; Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=CvzwyKiTitg

Πηγή βίντεο: The Star Online

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις