Πολιτική

Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα

«Είναι σημαντικό να έχουμε επιτυχημένα παραδείγματα, αλλά αριστερόστροφα επιτυχημένα παραδείγματα, όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσων, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Διότι», εξήγησε, ο Έλληνας πρωθυπουργός, «για μένα το μείζον είναι, όχι μόνο να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα τα προγράμματα, αλλά να προστατεύσουμε την κοινωνία, να προσπαθήσουμε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, αυτό είναι το σημαντικότερο».

Γιατί, σημείωσε, κάποιες φορές τα νούμερα μπορεί να βγαίνουν, άλλα οι άνθρωποι υποφέρουν. «Συνεπώς για μένα το σημαντικότερο είναι να βρούμε έναν τρόπο όχι μόνο να υπερβούμε την κρίση, αλλά να υπερβούμε τις κοινωνικές επιπτώσεις αυτών των κακών συνταγών, των νεοφιλελεύθερων συνταγών».

Μοσκοβισί: Να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι η βούληση της Κομισιόν είναι ξεκάθαρα η επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα. Είπε ότι συμμερίζεται την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αλλά να ολοκληρωθεί με την Ελλάδα να επιστρέφει στην ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και κοινωνικές πολιτικές που θα μειώνουν τις ανισότητες. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών κατά τη διάρκεια της κρίσης και οι προσπάθειες που έγιναν με τις μεταρρυθμίσεις των οποίων ηγήθηκε η κυβέρνηση, πρέπει τώρα να «ανταμειφθούν», να αποδώσουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Σωκράτη Φάμελλου στον Παύλο Πολάκη και οι κατηγορίες για «δεύτερες σκέψεις» ενόψει συνεδρίου
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν νέες δηλώσεις του βουλευτή Χανίων εναντίων στελεχών της Νέας Αριστεράς αλλά και δημοσιεύματα που στόχο θα έχουν να απαξιώσουν το εγχείρημα αυτό
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης
«Εκεχειρία» Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ εν αναμονή της απόφασης για την Κατερίνα Μπατζελή
Αν τελικά η κρίση στην υπόθεση Μπατζελή δεν εκτονωθεί και η πρώην υπουργός βρεθεί εκτός κόμματος τότε όλα δείχνουν ότι τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ θα ξαναφουντώσουν
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας