Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Χίος: Η επέμβαση των ΜΑΤ για τη μεταφορά των οικίσκων – Το μπλόκο των κατοίκων [pics, vid]

Χίος: Η επέμβαση των ΜΑΤ για τη μεταφορά των οικίσκων – Το μπλόκο των κατοίκων [pics, vid]

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τους οικίσκους που θα φιλοξενήσουν μετανάστες…

Με τη επέμβαση των ΜΑΤ, που απώθησαν τους λιγοστούς Χαλκούσους οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα στον δρόμο, στο στρατόπεδο Αργέντη, εμποδίζοντας την διέλευση των βαρέων οχημάτων, άνοιξε ο δρόμος και συνεχίζεται η επιχείρηση μεταφοράς των οικίσκων στην ΒΙΑΛ.

Προηγουμένως, ο κ. Γιώργος Κεβόπουλος από την αστυνομική διεύθυνση Χίου προσάθησε αλλά χωρίς επιτυχία να τους πείσει να απομακρυνθούν από τον δρόμο, για να συνεχισθούν οι εργασίες.

Οι εικόνες από τις αντιδράσεις των κατοίκων

Να σημειώσουμε ότι σε νομικό επίπεδο έχουν καταπέσει όλες οι ενέργειες για την έκδοση προσωρινής απαγορευτικής διαταγής, ενώ και πρακτικά απομακρύνθηκαν – με εισαγγελική παρέμβαση την περασμένη Δευτέρα – από το επίμαχο χωράφι, δίπλα στον δρόμο διέλευσης των βαρέων οχημάτων, τα πασσαλάκια, που στένευαν τον δρόμο και εμπόδιζαν την κίνηση.

Οι κάτοικοι του Χαλκειούς, παρόλο που ήταν γνωστό από χθες το βράδυ ότι θα άρχιζαν εκ νέου οι εργασίες μεταφοράς από το παρακείμενο στρατόπεδο Αργέντη προ το hot spot εν τούτοις δεν φαίνεται να έχουν κινητοποιηθεί, πλην ενός μικρού περί τους 15-20 που βρίσκονται στην περιοχή.

 

Πηγή: astraparis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις