Ελλάδα

Σεισμός: Ισχυρή δόνηση στην Αθήνα!

- Τεράστια ανησυχία σε πολλές περιοχές της Αθήνας! Ισχυρότατος σεισμός "χτύπησε" στις 22:24 το βράδυ - Η σεισμική δόνηση δεν έγινε... απλά αισθητή - Ήταν ισχυρότατη και μάλιστα με διάρκεια - Οι πρώτες εκτιμήσεις από το Ευρωμεσογειακό κάνουν λόγο για 4,5 Ρίχτερ - 4,2 Ρίχτερ "δίνει" το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο - 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας το επίκεντρο - Στα πέντε χιλιόμετρα ορίζεται το εστιακό του βάθος - Χουλιάρας: Προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ισχυρός σεισμός “χτύπησε” την Αττική το βράδυ της Δευτέρας, 15.01.2018. Σημειώθηκε στις 22:24 το βράδυ και έγινε αισθητός σε πολλές πειροχές της Αθήνας.

Ο σεισμός που “ταρακούνησε” την Αθήνα

Η σεισμική δόνηση ήταν πραγματικά ισχυρότατη. Το μικρό σχετικά εστιακό βάθος (σ.σ. 5 χιλιόμετρα) βοήθησε στο να γίνει ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός σε δεκάδες περιοχές της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, που δίνει το μέγεθος του σεισμού στα 4,2 Ρίχτερ (σ.σ. 4,5 Ρίχτερ τον “δίνει” το Ευρωμεσογειακό) ακολούθησαν μετασεισμοί, μεγέθους 2,6 και 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γ. Χουλιάρα, προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Δείτε τις εικόνες με την απεικόνιση των μετασεισμών

deyteros prwtos

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Αναθεώρησε το μέγεθος του σεισμού το Ευρωμεσογειακό

Η παρακάτω εικόνα δείχνει την αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού, δηλαδή τα 4,5 Ρίχτερ

emsc

Λίγο αργότερα, ο σεισμός αναθεωρήθηκε στα  4,3 Ρίχτερ, όπως πολύ συχνά συμβαίνει στις σεισμικές δονήσεις.

σεισμός

Και τρίτος μετασεισμός!

Εδώ να σημειωθεί πως λίγα λεπτά μετά τα απανωτά “χτυπήματα” του Εγκέλαδου, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση. Όπως προαναφέραμε, μετά τον ισχυρό σεισμό ακολούθησαν δύο μετασεισμοί.

Ωστόσο λίγο αργοτερα ακολούθησε και τρίτος. Ήταν έντασης 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος επίσης 5 χιλιομέτρων και σημειώθηκε 29 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Δείτε την χαρακτηριστική εικόνα

σεισμός

Ταρακουνήθηκε και το… Twitter

Εδώ να σημειωθεί πως τα… αντανακλαστικά του Twitter είναι πάντα… αξιοθαύμαστα. Πόσω μάλλον σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή στον σεισμό που “ταρακούνησε” την Αττική.

Οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν έμειναν άπραγοι και έδωσαν… ρεσιτάλ, με χιλιάδες σχόλια να “κατακλύζουν” το διαδίκτυο.

Δείτε εδώ μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: «Ξέρουν ότι δεν υπήρχε παράνομο φορτίο – Κάποιοι προσπαθούν να καθυστερήσουν τη δίκη», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά
«Η ανάκριση δεν γίνεται για να πείσουμε τον κόσμο αν υπάρχει παράνομο ή όχι φορτίο. Η ανάκριση γίνεται για να θεμελιωθούν οι κατηγορίες»
Βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας
Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα, Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο προειδοποιεί ο Τσατραφύλλιας
Οι τρεις γεωγραφικές εστίες που θέλουν προσοχή για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια
Καταστροφές από τις πλημμύρες στην Πάρο
Η Ματίνα Παγώνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε Βαρτζόπουλο και Θεμιστοκλέους – «Δεν αποδέχεται τις προσωπικές της ευθύνες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας των γιατρών που οδήγησαν στο δυσμενές για την παράταξή της αποτέλεσμα στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, οφείλεται και στην εμπλοκή του ονόματός της σε υπόθεση ρουσφετιού
Η Ματίνα Παγώνη