Πολιτική

Σκοπιανό: Παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας ο Άδωνις Γεωργιάδης – “Το ουσιώδες είναι η αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ”

«Αν δεν μπούμε στην ουσιώδη συζήτηση που είναι η αλλαγή του Συντάγματός τους, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία» δηλώνει για τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι το 2018 δεν είναι 2008 και πως «οι γεωπολιτικές συνθήκες του παρόντος χρόνου δεν εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για το ότι η Ελλάδα θα δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση για τα Σκόπια».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει λύση, όχι όμως σε βάρος της Ελλάδας και αναφέρει ότι υπάρχει απόλυτη αναντιστοιχία του κοινού αισθήματος στη χώρα με τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι σε πολύ ευνοϊκότερες συνθήκες από εκείνες του 2008, χειρίστηκε το θέμα «με στόχο να διασπάσει τη ΝΔ και να δώσει ψήφους στον κ. Καμμένο. Αυτό ως αποτέλεσμα είχε να προχωρήσει σε αυτήν τη μυστική διπλωματία, σε αυτόν το δημόσιο τσακωμό με τον κ. Καμμένο και με την Εκκλησία, που, εν τέλει, οδήγησε στον σημερινό διχασμό του ελληνικού λαού. Άρα ο κ. Τσίπρας πια έχασε την ευκαιρία».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει εξάλλου «απολύτως βέβαιος ότι θα υπάρξει σε επόμενο χρόνο καλύτερη ευκαιρία, γιατί το μακροπρόθεσμο συμφέρον των Σκοπίων είναι να μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Άρα, αργά ή γρήγορα, αυτό θα το καταλάβουν κάποια στιγμή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1