Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Φαγωμάρα στο Λευκό Οίκο – Στην “μπούκα” ο προσωπάρχης που κάλυπτε τον σατράπη υπεύθυνο προσωπικού

Φαγωμάρα στο Λευκό Οίκο – Στην “μπούκα” ο προσωπάρχης που κάλυπτε τον σατράπη υπεύθυνο προσωπικού

Ο Λευκός Οίκος, μόνο ημέρες δόξας δεν περνάει. Με το ένα σκάνδαλο να διαδέχεται το άλλο, οι άνθρωποι που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για το επιτελείο του κρύβουν πολλά και σκοτεινα μυστικά.

Τελευταίο επεισόδιο η υπόθεση του υπεύθυνου προσωπικού, Ρομπ Πόρτερ ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι χτυπούσε και τις δυο γυναίκες του.

Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, ο πιο ισχυρός άνδρας μετά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, βλέπει την καρέκλα του να τρίζει μετά τους ατυχείς χειρισμούς του στο θέμα αυτό. Ο Κέλι έχει εξοργίσει του Ρεπουμπλικάνους οι οποίοι, σύμφωνα με το Politico, τον πιέζουν έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ηγεσίας του στον Λευκό Οίκο.

Γκρίνια και έλλειψη εμπιστοσύνης στον Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου

Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Τραμπ διαμαρτύρονται τις τελευταίες ημέρες για τους χειρισμούς του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου ειδικά στην υπόθεση του Ρομπ Πόρτερ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πόρτερ αποφάσισε να παραιτηθεί μετά την δημοσιοποίηση των καταγγελιών. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί πότε ο Κέλι έμαθε για τις καταγγελίες των πρώην συζύγων του Πόρτερ και τι ακριβώς γνώριζε γι’ αυτές τις καταγγελίες. Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι τον καλούν να εξηγήσει τις ενέργειες του.

“Νομίζω ότι στο τέλος θα πρέπει ν’ ακούσουμε από τον Τζον Κέλι για το τι ακριβώς γνώριζε για την υπόθεση αυτή. Δεν το έχουμε ακούσει αυτό ακόμη, άμεσα από αυτόν. Κατά την άποψή μου, ο πρόεδρος πρέπει να το ακούσει αυτό, πριν προβεί σε οποιαδήποτε αξιολόγηση”. Αυτό, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι.

Γνώριζε εδώ και μήνες

Ο Κέλι μιλώντας στο προσωπικό του Λευκού Οίκου, υποστήριξε ότι είχε εξασφαλίσει την παραίτηση του Πόρτερ μέσα σε σαράντα λεπτά, αφού κατανόησε την σοβαρότητα των καταγγελιών, σε βάρος του πρώην συνεργάτη του. Όμως, πολλοί αξιωματούχου της κυβέρνησης Τραμπ, δήλωσαν στο “Politico” ότι ο Κέλι γνώριζε για τις καταγγελίες κατά του Πόρτερ, εδώ και μήνες. Άλλα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ντον Μαγκάν φέρονται επίσης, να γνώριζαν για τις καταγγελίες πριν από την δημοσίευσή τους στην “Daily Mail”.

Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, προχώρησε σε δύο ανακοινώσεις. Η μία από αυτές, δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, δηλώνοντας ότι ήταν “σοκαρισμένος” από τις καταγγελίες. Ο ίδιος, μίλησε για το ζήτημα που προέκυψε με στελέχη του Λευκού Οίκου, αλλά και με μερικούς δημοσιογράφους.

Σπόντες και εναντίον του ίδιου του Τραμπ

“Ο πρόεδρος ενδιαφέρεται περισσότερο για την προώθηση των στελεχών που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ‘αστέρια’ και όχι των ικανών ανθρώπων. Αυτό απομακρύνει τους ικανούς ανθρώπους και ενισχύει όσους φαίνονται καλοί στις εφημερίδες ή μπροστά από την κάμερα”. Αυτό, δήλωσε χαρακτηριστικά ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Λευκό Οίκο, αλλά και τους Ρεπουμπλικάνους στο Καπιτώλιο.

Κατά την γενικότερη άποψη του προσωπικού στον Λευκό Οίκο θα υπάρξουν τριγμοί από το σκάνδαλο Πόρτερ, ακόμη και για μια κυβέρνηση που πηγαίνει από κρίση, σε κρίση.

 

Πάλι… Fake news…

Ο ίδιος ο Τραμπ εμφανίστηκε εκνευρισμένος χθες το απόγευμα σχετικά με την δημοσιογραφική έκταση που έχει προσλάβει η υπόθεση του Πόρτερ. “Συμβαίνουν τόσα θετικά πράγματα στις ΗΠΑ και τα ΜΜΕ των Κατασκευασμένων Ειδήσεων, δεν θέλουν να τα προβάλουν. Επαναλαμβάνονται οι ίδιες αρνητικές ειδήσεις ξανά και ξανά!” Έγραψε ο ίδιος, χαρακτηριστικά στο Twitter. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει λάβει κάποια πρωτοβουλία προκειμένου να περιορίσει τον αρνητικό απόηχο της υπόθεσης Πόρτερ για τον Λευκό Οίκο. Από την άλλη μεριά, έχει εκφράσει την συμπάθειά του για τον Πόρτερ…

Η υπόθεση Πόρτερ φαίνεται ότι θα απασχολήσει για καιρό τα αμερικανικά ΜΜΕ. Είναι ενδεικτικό προς την κατεύθυνση αυτή, ότι ο Διευθυντής Νομοθετικών Θεμάτων του Λευκού Οίκου, Μαρκ Σορτ δεν ερωτήθηκε ούτε μία φορά για το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης Τραμπ για το 2019, κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής παρουσίας του στην εκπομπή “Meet the Press.” Αντίθετα, αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον Κέλι, υποστηρίζοντας ότι δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, η θητεία του στον Λευκό Οίκο. “Ο Τζον Κέλι γνωρίζει ότι υπηρετεί απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του προέδρου. Ο ίδιος, θα παραιτηθεί οποιαδήποτε στιγμή ο πρόεδρος δεν επιθυμεί να βρίσκεται κοντά του. Ωστόσο, ο Τζον Κέλι δεν πρόσφερε την παραίτησή του. Ο Τζον Κέλι κάνει μία εξαιρετική δουλειά,” τόνισε ο Σορτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις