Πολιτική

Θοδωρής Ρουσόπουλος: Ο Άδωνις, η Novartis και η… αφωνία του Κώστα Καραμανλή

«Δεν θα καταφέρει να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσίπρας». Αυτό διαμηνύει ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής», που κυκλοφορεί το Σάββατο, 17.02.2018, εκφράζει, μεταξύ άλλων, την εξής άποψη: «Και μόνον το “τσουβάλιασμα” όλων των πρώην υπουργών Υγείας, πλην εκείνου που σήμερα είναι στον Σύριζα, αλλά και δύο πρώην πρωθυπουργών, εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας. Όταν, μάλιστα, αναλογιστεί κανείς ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την υπόθεση ως “το μεγαλύτερο σκάνδαλο” από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, βασιζόμενοι σε αστήρικτες υποθέσεις και εικασίες των μαρτύρων».

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και το κάλεσμα στα “γαλάζια” στελέχη

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, καλεί τα στελέχη της Ν.Δ. να διακρίνουν τον στόχο από τις μικρές ή μεγάλες σκοπιμότητες λέγοντας: «Ο στόχος των αντιπάλων είναι να μας διαιρέσουν. Ο στόχος ο δικός μας είναι να μείνουμε ενωμένοι και να ενώσουμε όλο και μεγαλύτερες δυνάμεις Ελλήνων για ένα καλύτερο αύριο, υπό μια νέα εμπνευσμένη και δυναμική διακυβέρνηση, η οποία θα καταφέρει να ανατρέψει το θολό πολιτικό και οικονομικό τοπίο, να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη, μαζί με ένα διαφορετικό ήθος διακυβέρνησης».

Ερωτηθείς σχετικά με στελέχη της Ν.Δ. που επιτέθηκαν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, υπενθυμίζει τη δική του περιπέτεια και ότι τότε υπήρχαν πολλά στελέχη και από τη Νέα Δημοκρατία τα οποία έσπευσαν να πάρουν θέση και να τον κατηγορήσουν προσωπικά. «Είμαι, λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, ιδιαιτέρως ευαίσθητος σε τέτοια θέματα. Η συκοφαντία είναι η χειρότερη μορφή πολιτικής επίθεσης, βαθιά αντιδημοκρατική πράξη και καταδικαστέα. Την έχω ζήσει στο πετσί μου. Ως εκ τούτου, δεν θα σχολιάσω κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ή ό,τι έχει πει. Θεωρώ ότι εάν το κάνω, θα γίνω κομμάτι του παιγνίου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να μας διαιρέσει» δηλώνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, για το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής δεν παρεμβαίνει δημόσια και συνήθως μιλά μέσω κύκλων του, διευκρινίζει: «Ο Κώστας Καραμανλής, ως έμπειρος πολιτικός και παράγων θεσμικής αξίας στο πολίτευμά μας λόγω των θέσεων αλλά και των ικανοτήτων του, είναι ο καλύτερος να κρίνει πότε και πώς θα παρεμβαίνει στο δημόσιο βίο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή