Κόσμος

Φτιάξε τα δικά σου KFC – Η μυστική συνταγή του ’40

Με τα περισσότερα καταστήματα KFC να έχουν κατεβάσει ρολά στη Βρετανία, επανέρχεται στο προσκήνιο η μυστική συνταγή για το διάσημο τηγανητό κοτόπουλο.

Ήταν πριν από δύο χρόνια που αποκαλύφθηκε η συνταγή για το διάσημο κοτόπουλο των KFC από τον ανιψιό του ιδρυτή της εταιρείας συνταγματάρχη Σάντερς.

Ενώ ο σημερινός ιδιοκτήτης των KFC, Yum! Brands, αμφισβήτησε την ανακάλυψη, αναγνωρίστηκε ευρέως ότι είναι η ίδια λίστα συστατικών που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα.

Η διάσημη συνταγή βρέθηκε σε λεύκωμα που ανήκε στη δεύτερη σύζυγο του Σάντερς, Claudia Sanders.

Η συνταγή για 4 μερίδες

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαρινάρισμα: 20 – 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 15-18 λεπτά

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
1 κουταλιά της σούπας σέλινο
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας
4 κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας αλάτι σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο ginger
3 κουταλιές της σούπας άσπρο πιπέρι
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
1 αυγό χτυπημένο
1 κοτόπουλο κομμένο
κραμβέλαιο

Ανακατεύεις το αλεύρι με όλα τα βότανα και τα μπαχαρικά. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύεις το βουτυρόγαλα και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Μαρινάρεις το κοτόπουλο στο μείγμα από το βουτυρόγαλα και το αφήνεις για 20 – 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Περνάς τα κομμάτια κοτόπουλου από το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές. Τα αφήνεις να σταθούν για 20 λεπτά.

Ζεσταίνεις το κραμβέλαιο και τηγανίζεις για 15 – 18 λεπτά τα κομμάτια κοτόπουλου. Τα βγάζεις σε λαδόκολλα που έχεις καλύψει με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Δείτε επίσης
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα