Σάββατο, 20 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Βαλένθια: “Πληγώνει” Γκριν και ξεπερνά την απώλεια του Κυπέλλου!

Ολυμπιακός – Βαλένθια: “Πληγώνει” Γκριν και ξεπερνά την απώλεια του Κυπέλλου!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:00, Novasports 1, newsit.gr) τη Βαλένθια, για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Μετά από διακοπή μίας εβδομάδας η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη επιστρέφει στη δράση, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει έναν αγώνα-παγίδα για τους Πειραιώτες.

Ο δεύτερος Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη Βαλένθια, στην πρώτη επιστροφή του -πρώην “ερυθρόλευκου”- Έρικ Γκριν στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες αναζητούν την έβδομη σερί νίκη τους στο Φάληρο, καθώς η τελευταία φορά που δοκίμασε τη γεύση της ήττας στο «σπίτι» του ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό (62-70) για την 6η αγωνιστική (10/11/2017).

Μετά την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα έχει την ευκαιρία να βγάλει αντίδραση απέναντι σε μία ομάδα του χεριού του, η οποία βρίσκεται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί, μιας και διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν από το πουθενά τη ζημιά. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να παρουσιαστεί χαλαρός, αφού είναι πολύ πρόσφατη (22η αγωνιστική) η νίκη της Βαλένθια επί της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Μόσχας (103-99).

Ο Γκριν κι ο Πλάις

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σταματήσει τον παίκτη που πέρυσι φορούσε τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά, τον Έρικ Γκριν, ο οποίος μετρά 16 πόντους μ.ο. στη διοργάνωση φέτος, πέτυχε 26 πόντους στο μεταξύ τους παιχνίδι επί ισπανικού εδάφους και έχει υψηλό κίνητρο να «πληγώσει» την ομάδα που τον άφησε να φύγει το περασμένο καλοκαίρι. Ο Γερμανός διεθνής σέντερ, Τιμπόρ Πλάις, είναι ακόμη ένας παίκτης, πάνω στον οποίο πρέπει να εστιάσει την άμυνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Στις 7 φορές που έχουν «διασταυρώσει τα ξίφη τους» Ολυμπιακός και Βαλένθια, οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 6-1, ενώ αυτές οι 6 νίκες είναι διαδοχικές για τους Πειραιώτες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις