Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Κατάληψη της Πρυτανείας από αντιεξουσιαστές [pics]

Κατάληψη της Πρυτανείας από αντιεξουσιαστές [pics]

Κατάληψη της Πρυτανείας αυτή την ώρα από αντιεξουσιαστές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταγωγή του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν ανέβει στην ταράτσα της πρυτανείας. Περίπου 50 άτομα εισέβαλλαν στην Πρυτανεία και είπαν: «Κατάληψη, βγείτε έξω!» . Επίσης, είπαν πως θα παραμείνουν στην πρυτανεία μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για μη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου (24.02.2018) επικράτησε ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού. Κρατούμενοι αντέδρασαν στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ για την μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί για να τον μεταφέρουν, ωστόσο, οι κρατούμενοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις