Κυριακή, 7 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: Από… τώρα στον τελικό του Κυπέλλου ο Δικέφαλος!

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: Από… τώρα στον τελικό του Κυπέλλου ο Δικέφαλος!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε από το πρώτο παιχνίδι με τον Πανιωνίο ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πέρασε άνετα από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας του Ιστορικού με 3-1, για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη. Νίκησε άνετα τον Πανιώνιο με 3-1 κι εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη σερό χρονιά. Ο Ιστορικός θα χρειαστεί να κάνει ένα θαύμα στη ρεβάνς της Τούμπας για να αφήσει εκτός συνέχειας την ομάδα του Λουτσέσκου.

Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Μαουρίσιο (24′), Πρίγιοβιτς (34′) και Μπίσεσβαρ (73′),  με τους γηπεδούχους να μειώνουν λίγο πριν το τέλος του αγώνα με τον Κόρμπο (85′).

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ δεν επηρέαστηκε από τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο κι αυτή δεν ήταν άλλη απ’ αυτή του Λουτσέσκου.

Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν αρχικά με τον Πέλκα και τον Πρίγιοβιτς, πριν ανοίξουν το σκορ στο 24′ με κοντινή κεφαλιά του Μαουρίσιο. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Πρίγιοβιτς με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αζεβέδο, «έγραψε» το 2-0. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει κι είχε δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά του Μασούρα, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Ιστορικός, όντας δύο γκολ πίσω στο σκορ, μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 60′ έχασε μία τεράστια διπλή ευκαιρία, με τον Πασχαλάκη να νικά σε τετ-α-τετ τον Σπιριντόνοβιτς και στη συνέχεια τον Μασούρα να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν απείλησε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να κάνει το 3-0 με τον Μπίσεσβαρ στο 73′ (φέρει ευθύνη ο Κότνικ), με τον Πανιώνιο να μειώνει απλά στο 85′ με τον Κόρμπο.

Τα όποια όνειρα είχαν οι «κυανέρυθροι» για ανατροπή του σκηνικού «εξαφανίστηκαν στο 73΄ με το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, αυτή την φορά με το βολέ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή (φέρει ευθύνη ο Κότνικ), ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά (46′ Σταυρόπουλος), Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (68′ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Σαββίδης, Γεσίλ (46′ Παπαγεωργίου).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Αζεβέντο, Μαουρίσιο (75′ Σάχοβ), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας (65′ Μπίσεσβαρ), Μακ, Πρίγιοβιτς (69′ Κουλούρης)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις