Πέμπτη, 3 Οκτ.
27oC Αθήνα

Καρκίνος στο έντερο: “Σωτήρια” η συνεισφορά των ξηρών καρπών – Ποιους να επιλέγετε και σε τι ποσότητα

Καρκίνος στο έντερο: “Σωτήρια” η συνεισφορά των ξηρών καρπών – Ποιους να επιλέγετε και σε τι ποσότητα

Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμη και τρίτου σταδίου, και οι οποίοι τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς, έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να επιδεινωθεί ο καρκίνος τους και να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι συμμετέχοντες, που όλοι είχαν προηγουμένως κάνει χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου και χημειοθεραπεία, χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες.

Η μία, που κατανάλωνε τουλάχιστον δύο μερίδες ξηρών καρπών την εβδομάδα, είχε κατά μέσο όρο 42% βελτίωση στην επιβίωση με ύφεση του καρκίνου και 57% βελτίωση στη συνολική επιβίωση (παράταση ζωής), σε σχέση με όσους ασθενείς δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις