Κόσμος

Σύμβουλος Ερντογάν: Θα δώσει εντολή για χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο αν…

- Ξεπερνά κάθε όριο ο "σουλτάνος" Ερντογάν - Απειλεί να χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο αν γίνει έρευνα ή εξόρυξη που εκείνος δεν εγκρίνει! - "Σε οποιοδήποτε πεδίο δεν δίνουμε άδεια, ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα" είπε κορυφαίος σύμβουλός του

Ότι ο Ερντογάν παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο, το ξέραμε. Αλλά αυτή τη φορά οι απειλές του ξεπερνούν κάθε όριο. Γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί την Κύπρο (και όχι μόνο) με πόλεμο! Όλα αυτά για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι νέες απειλές του Ερντογάν έρχονται δια στόματος του (γνωστού και μη εξαιρετέου) σύμβουλού του, Γιγίτ Μπουλούτ. Ενός ανθρώπου που συχνά προκαλεί με τα λεγόμενά του. Όπως και τώρα. Που είπε πως αν γίνει προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη στην ανατολική Μεσόγειο με την οποία η Τουρκία δεν συμφωνεί, ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα!

Πυρά κατά της ENI και… απειλή πολέμου

Ο Μπουλούτ εμφανίστηκε σε εκπομπή του κρατικού καναλιού TRT. Είπε ότι ο ιταλικός κολοσσός, ENI, «προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει».

[read4more]

Και αφού ουσιαστικά κορόιδεψε τους Ιταλούς, μίλησε για… θράσος των Κυπρίων και προκάλεσε (!) τους Ιταλούς να μπουν στην κυπριακή ΑΟΖ αν δεν φοβούνται στην Τουρκία!

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό», κατέληξε το… παραλήρημα ο Μπουλούτ!

Ο Ερντογάν απειλεί… τους πάντες

Από το Σάββατο (03.03.2018) άλλωστε ο ίδιος ο Ερντογάν είχε φροντίσει να προκαλέσει Ελλάδα και Κύπρο, απειλώντας τις πως τίποτα δεν θα γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεσή του!

“Χωρίς τη συγκατάθεση της “ΤΔΒΚ” και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο “θερμό” επεισόδιο πριν από μερικές μέρες με το γεωτρύπανο της ENI!

Και όχι μόνο αυτό. Ο “σουλτάνος” απείλησε να κάνει τα νταηλίκια του και στη Γαλλία (σ.σ. με την Total) αλλά και στις ΗΠΑ (σ.σ. με την ExxonMobil).

Συνδικαιώματα!

“Και ο βορράς και ο νότος”, κατά την έκφρασή του, “έχουν δικαίωμα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο που θα βρεθεί. Σε αυτό το σημείο δεν αποδεχόμαστε κάποιοι να κινούνται μονομερώς. Αν ο Αναστασιάδης θέλει να συμπεριφέρεται ειλικρινώς ένα πράγμα υπάρχει που πρέπει να κάνει: Να ξεκαθαρίσει με διαπραγματεύσεις με τον βορρά της Κύπρου με ποιούς και πώς θέλει να κάνει τις εργασίες έρευνας. Οι γεωτρήσεις πρέπει να γίνουν μαζί και το προϊόν που θα εξορυχθεί πρέπει να διαμοιραστεί”, ανέφερε.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός έως τις 22 Απριλίου λόγω του φονικού σεισμού
Η κατάπαυση του πυρός έχει «στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών ανακούφισης και ανοικοδόμησης και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας» μετά τον σεισμό της Παρασκευής
Καταστροφές σε κτίριο στη Μιανμάρ, μετά τον σεισμό