Κυριακή, 18 Αυγ.
28oC Αθήνα

«Κέρδισα το βραβείο καλύτερης μουσικής», φώναζε ο κλέφτης του Όσκαρ της Φράνσις Μακ Ντόρμαντ

«Κέρδισα το βραβείο καλύτερης μουσικής», φώναζε ο κλέφτης του Όσκαρ της Φράνσις Μακ Ντόρμαντ

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ απέσπασε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου την Κυριακή, στην τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Έκλεψε τις εντυπώσεις στην τελετή με την ομιλία της αλλά της έκλεψαν και το Οσκαρ λίγο αργότερα.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι, παρακολουθούσε το καθιερωμένο μεγάλο πάρτι μετά την τελετή απονομής των Oscar, και όταν άφησε για λίγο το αγαλματίδιο πάνω σε τραπέζι, ένας άντρας το πήρε και προσπάθησε να διαφύγει.

Ήταν ο 47χρονος Τέρι Μπράιαντ, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη για απόπειρα κλοπής. Ένας δημοσιογράφος της New York Times δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία του ανθρώπου που προσπάθησε να κλέψει το Όσκαρ.

https://youtu.be/f3kvlkKNUTU

 

Σύμφωνα με το Yahoo! News, ο δράστης προσπάθησε να φύγει από το πάρτι, αλλά τον σταμάτησε ο φωτογράφος του Αυστριακού σεφ Βόλφγκανγκ Πουκ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το μενού των Oscars. Η Μακ Ντόρμαντ φέρεται να είπε να αφήσουν τον άνδρα να φύγει.

Εκπρόσωπος της ηθοποιού επιβεβαίωσε το επεισόδιο και τόνισε λίγο αργότερα: «H Φραν και το Όσκαρ είχαν μία ευτυχισμένη επανένωση απολαμβάνουν ένα μπέργκερ μαζί».

Στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχε το Όσκαρ, ο 47χρονος πρόλαβε να δημοσιεύσει ένα βίντεο στο Facebook Live. Κρατώντας το τρόπαιο ψηλά στο βίντεο εμφανίζεται να λέει: «Έχεις αυτό απόψε! Αυτό είναι δικό μου. Το πήραμε απόψε, μωρό!».

Σύμφωνα με το Variety, o δράστης φίλησε αρκετές φορές το αγαλματίδιο και στη συνέχεια επέτρεψε και άλλους γύρω του να το αγγίξουν και μάλιστα τους άφησε να φωτογραφηθούν με το Όσκαρ.

Υποστηρίζοντας ότι κέρδισε το βραβείο «καλύτερης μουσικής» χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες ο 47χρονος ανέφερε στο βίντεο ότι θα πήγαινε στο πάρτι του Vanity Fair για τους βραβευθέντες με Όσκαρ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις