Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Ο διαρρήκτης έπαθε… αμνησία στο δικαστήριο – Τα λόγια του δεν έπεισαν τους δικαστές!

Βόλος: Ο διαρρήκτης έπαθε… αμνησία στο δικαστήριο – Τα λόγια του δεν έπεισαν τους δικαστές!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εκλεψε μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα δύο καφενεία και αποπειράθηκε να διαρρήξει και ένα ουζερί, ενώ πριν από μία εβδομάδα «χτύπησε» και σε ένα διαμέρισμα…

Ποινή φυλάκισης 3 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 30χρονο Βολιώτη που δικάστηκε για κλοπές.

Μετά την ανακοίνωση της απόφαση τους δικαστηρίου ο καταδικασθείς δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την ποινή και κρατήθηκε για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης. Είχε απασχολήσει στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές με παρόμοιες πράξεις και είχε εκτίσει και ποινή. Μάλιστα, είχε αποφυλακιστεί μόλις τα περασμένα Χριστούγεννα.

Ο καταδικασθείς προσπάθησε στο δικαστήριο να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του. Ισχυρίστηκε στο Αυτόφωρο ότι δεν θυμόταν τίποτα, λέγοντας ότι είναι χρήστης ναρκωτικών χαπιών. Μόνο την παρουσία του στο καφενείο θυμόταν, παραδεχόμενος την κλοπή, και τίποτα για τα υπόλοιπα.

Οι δικαιολογίες του δεν συγκίνησαν το Αυτόφωρο που τον καταδίκασε. Έτσι στην απόφαση του δικαστηρίου δεν υπήρξε κανένα ελαφρυντικό, αντιθέτως ο 30χρονος δεν είχε τη δυνατότητα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς είχε επιβαρυμένο ποινικό μητρώο.

Συγκεκριμένα, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο 30χρονος χθες τις πρώτες πρωινές ώρες μπήκε σε καφενείο και αφαίρεσε το ποσό των 15 ευρώ. Βραδινές ώρες της Κυριακής ξημερώματα Δευτέρας εισέβαλε και σε δεύτερο καφενείο, από το οποίο άρπαξε το ποσό των 30 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να κλέψει και ένα ουζερί αλλά ανεπιτυχώς.

Προανακριτικά προέκυψε ότι τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου «σήκωσε» όλες τις συσκευές που βρήκε σε διαμέρισμα το οποίο διέρρηξε, ενώ οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν από το σπίτι.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις