Οικονομία

Μια “ανάσα” από το να χρισθεί αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Λουίς Ντε Γκίντος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανακοίνωσε πως δεν έχει καμία αντίρρηση ώστε ο Λουίς ντε Γκίντος να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου.

Πλέκοντας το εγκώμιο του Ισπανού πρώην υπουργού Οικονομικών, η ΕΚΤ αναφέρει πως είναι πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους με επαγγελματική εμπειρία σε νομισματικά ή τραπεζικά θέματα, όπως απαιτείται από το άρθρο 283 παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τη γνωμοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θα διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η μεγαλύτερη ληστεία κρυπτονομισμάτων στην Ιστορία – Χάκερς αφαίρεσαν 1,5 δισ. δολάρια από το ανταλλακτήριο Bybit
Η επίθεση έθεσε σε κίνδυνο το «ψυχρό» πορτοφόλι της Bybit, ένα σύστημα αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων εκτός σύνδεσης που έχει σχεδιαστεί για λόγους ασφαλείας
Σωρός από bitcoin