Κόσμος

Μεξικό: Νέα αιματηρή εξέγερση σε φυλακές με επτά νεκρούς

Επτά άνθρωποι, εκ των οποίων οι έξι αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή (01.04.2018), κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την καταστολή εξέγερσης που ξέσπασε σε φυλακή στην πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό.

Η νέα εξέγερση σε φυλακή του Μεξικό ξέσπασε στο σωφρονιστικό κατάστημα Λα Τόμα, στην Αματλάν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Πολιτείας. Μόλις μπήκαν στον προαύλιο χώρο της φυλακής, στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν τον έλεγχο, οι άνδρες της αστυνομίας «δέχθηκαν επίθεση και αποκλείστηκαν σε έναν κλειστό χώρο. Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά και ο καπνός προκάλεσε τον θάνατο (σ.σ. των έξι) από ασφυξία», διευκρίνισε η πολιτειακή κυβέρνηση.

Άλλοι δεκαπέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως και επτά κρατούμενοι, ανάμεσα στους οποίους δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ένας πρώτος απολογισμός που έδωσαν οι αρχές έκανε λόγο για επτά αστυνομικούς νεκρούς.

Γύρω από τη φυλακή αναπτύχθηκαν δυνάμεις του στρατού για να υποστηρίξουν τους αστυνομικούς που είχαν ήδη σπεύσει εκεί. Επί τόπου και συγγενείς των θυμάτων.

mexico mexico

Μεξικό: Όπου κάνουν κουμάντο οι συμμορίες

Ανταρσίες, φόνοι, αποδράσεις καταγράφονται εξαιρετικά συχνά στις φυλακές του Μεξικού, μέσα σε ορισμένες από τις οποίες διάφορες συμμορίες επιβάλλουν τον δικό τους νόμο. Η Βερακρούς είναι μια από τις Πολιτείες του Μεξικού όπου η δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελληνίδα δικαστής τα «βάζει» με τον Ντόναλντ Τραμπ: Ποια είναι η 57χρονη Πόλα Ξινίς που υπερασπίζεται μετανάστη που απελάθηκε άδικα
Η κυβέρνηση Τραμπ παραδέχθηκε ότι απέλασε λόγω «διοικητικού λάθους» τον συγκεκριμένο μετανάστη αλλά δεν σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαδικασίες επιστροφής του στις ΗΠΑ
Η 57χρονη Ελληνίδα δικαστής
Από επιπλοκές σακχαρώδη διαβήτη πέθανε η ηθοποιός «Gossip Girl», Μισέλ Τράχτενμπεργκ
Η 39χρονη ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη από τη μητέρα της - Στην αρχή υπήρχε η πεποίθηση ότι η ηθοποιός πέθανε λόγω της πρόσφατης μεταμόσχευσης που έκανε στο ήπαρ της
Μισέλ Τράχτενμπεργκ 1