Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

ΤΑΙΠΕΔ: Νέα παραπομπή σε δίκη των εμπειρογνωμόνων του για τα 28 ακίνητα του Δημοσίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Την εκ νέου παραπομπή σε δίκη των έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ (τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί) για την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Η υπόθεση έφτασε εκ νέου στο Συμβούλιο Εφετών μετά την άσκηση αναίρεσης του πρώτου παραπεμπτικού βουλεύματος από τον Άρειο Πάγο ενώπιον του οποίου είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα οι κατηγορούμενοι.

Αυτή τη φορά ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε τη μετατροπή της κατηγορίας της απιστίας που βαρύνει τα έξι μέλη Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ σε απλή συνέργεια σε απιστία.

Βέβαια, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως υπάρχει ένα νομικό παράδοξο σε αυτήν την υπόθεση και συγκεκριμένα πως -ενώ το Συμβούλιο Εφετών αναγνώρισε πως απόφαση για τη διαχείριση των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ ανήκε αποκλειστικά και μόνο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (για τα οποία όμως έχει θεσμοθετηθεί με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ το ακαταδίωκτο)- σε δίκη παραπέμπονται-τελικά- οι φερόμενοι ως απλοί συνεργοί αξιόποινης πράξης, στους οποίους αποδίδεται πως συνήργησαν στην απόφαση κρίνοντας τις επίμαχες συμβάσεις ως επωφελείς.

Υπενθύμιζεται πως η δημοσιοποίηση της υπόθεσης είχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και κυρίως από τους θεσμούς. Κατόπιν μάλιστα σχετικής απαίτησης των θεσμών είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο, η επέκταση του ακαταδίωκτου και για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, πλην όμως η ρύθμιση αυτή δεν μπορούσε να καταλάβει μία εκκρεμή δίκη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις