Παρασκευή, 4 Οκτ.
21oC Αθήνα

Παίρνει μέτρα η Ε.Ε. για διατροφικό κίνδυνο από τις τηγανητές πατάτες – Δείτε τι θα γίνει

Παίρνει μέτρα η Ε.Ε. για διατροφικό κίνδυνο από τις τηγανητές πατάτες – Δείτε τι θα γίνει

Ακρυλαμίδιο: Μια ουσία καρκινογόνος που παράγεται όταν αμυλούχες τροφές (ψωμί, πατάτες κ.α) ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η διαδικασία αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και η Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν νέο κανονισμό, που ισχύει από σήμερα, υποχρεώνει πλέον τους κατασκευαστές να πάρουν άμεσα μέτρα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις