Κυριακή, 28 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η Μάσα από τη Συρία: Το κοριτσάκι που έζησε όσα έζησαν στη Ντούμα

Μάσα Συρία
Φωτογραφία Reuters

Τι έγινε τελικά στις 7 Απριλίου στη Ντούμα; Ήταν μια ακόμα επίθεση με χημικά στη Συρία; Ή ήταν σκηνοθετημένη για να προκληθεί η “απάντηση” της Δύσης στον Άσαντ;

Ερωτήματα αναπάντητα. Η επίθεση στη Συρία έγινε. Αλλά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Έγινε επίθεση με χημικά; Και μετά τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου, τί; Κανείς δεν ξέρει.

Τη Δευτέρα έρχεται στο φως μέσω του BBC η παρουσία ενός παιδιού που, άθελά του, έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο γιατί ήταν ανάμεσα στα παιδιά που φωτογραφήθηκαν να δέχονται τις πρώτες βοήθειες μετά την επίθεση της 7ης Απριλίου.

Είναι η Μάσα και είναι επτά ετών.

Μάσα Συρία

Η Μάσα από τη Συρία που έζησε την επίθεση με χημικά

Τη μαρτυρία του μικρού κοριτσιού μεταδίδει το BBC. «Είναι η ιστορία της Μάσα, που επέζησε από την ύποπτη για χημικά επίθεση στη Συρία, με τα δικά της λόγια», γράφει το κειμενάκι που συνοδεύει το video με τη μαρτυρία του κοριτσιού.

«Μιλώντας την Κυριακή με τη μητέρα της στο πλευρό της, περιέγραψε πως εκείνη και η οικογένειά της κρύβονταν σε ένα υπόγειο όταν έπεσε ένα “βαρέλι”», γράφει το BBC.

«Ήμασταν στη Ντούμα σε ένα υπόγειο κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Ξαφνικά έριξαν ένα βαρέλι. Δεν εξερράγη. Έκανε όμως έναν ήχο “φςςςςςς”. Μας φωνάζανε “ανεβείτε πάνω, ανεβείτε πάνω, ανεβείτε πάνω!”. Ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο και έπεσα κάτω. Δεν μπορούσα να αντέξω. Η μητέρα μου έλεγε στον θείο μου: “Η κόρη μου, η κόρη μου, η κόρη μου”. Ο θείος μου ήρθε και με πήρε. Μου έφερε ένα βρεγμένο ρούχο και με πήγε πάνω. Το ιατρείο ήταν στο τέλος του τούνελ. Ήρθαν τρεις γιατροί. Ένας μετέφερε εμένα και ο άλλος την αδερφή μου και τρέχανε. Μας πήγανε στο πρώτο ιατρείο, μας ξάπλωσαν στο έδαφος και μας έριχναν νερό και μετά μας μια έκαναν μια ένεση. Όταν πέσαμε για ύπνο τα αεροπλάνα έριξαν βόμβες και μας σκέπασε η σκόνη. Ξανακατεβήκαμε στο υπόγειο και είδαμε να μεταφέρουν νεκρούς. Αντί για αέρα, αναπνέαμε την οσμή του αίματος».

Δείτε τη μαρτυρία της μικρής Μάσα

Πηγή: BBC

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις