Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Άγγελος Δεληβορριάς: Το Μουσείο Μπενάκη αποχαιρετά τον επί 4 δεκατίες διευθυντή του

Άγγελος Δεληβορριάς: Το Μουσείο Μπενάκη αποχαιρετά τον επί 4 δεκατίες διευθυντή του

Η απώλεια είναι δυσβάστακτη αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Μουσείο Μπενάκη για την απώλεια του ακαδημαϊκού Άγγελου Δεληβορριά.

Για δυσβάσταχτη απώλεια κάνει λόγο το Μουσείο Μπενάκη, σχολιάζοντας το θάνατο του Άγγελου Δεληβορριά.

Η πλήρης ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη είναι η ακόλουθη:

«Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη και το προσωπικό του Ιδρύματος εκφράζουν τη βαθύτατή τους θλίψη για την απώλεια του ακαδημαϊκού και καθηγητή Άγγελου Δεληβορριά, ο οποίος επί 45 χρόνια ηγήθηκε του Ιδρύματος από τις θέσεις του διευθυντή και του μέλους της Διοικητικής του Επιτροπής.

Η ευρύτητα του πνεύματος, η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, η ακατάπαυστη εργατικότητα και η αστείρευτη δημιουργικότητα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, είτε προσωπικά είτε μέσα από το τόσο σημαντικό έργο του. Η απώλεια είναι δυσβάστακτη».

Τεράστια απώλεια

Ο Άγγελος Δεληβορριάς κορυφαίος κλασικός αρχαιολόγος, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί χρόνια διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Άγγελος Δεληβορριάς είχε εισαχθεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο από τη Μεγάλη Πέμπτη με πνευμονολογικά προβλήματα, ενώ υποβλήθηκε και σε επέμβαση στην καρδιά. Παρέμεινε δε για πολλές μέρες στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις