Κυριακή, 7 Ιουλ.
32oC Αθήνα

“Μπερδεμένη” ΑΕΚ! “Λευκή” ισοπαλία λόγω Κουτζαβασίλη και δοκαριού – Υποβιβάστηκε ο ΑΟΚ

ΑΕΚ
Eurokinissi

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με αρκετές αλλαγές στην Κέρκυρα και ο ΑΟΚ αμύνθηκε πολύ καλά. Η «χλωμή» Ένωση βρήκε ρυθμό στο δεύτερο μέρος μετά και την είσοδο του Μάνταλου, αλλά ο Κουτζαβασίλης δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του (0-0). Δοκάρι οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις.. Η νίκη της Λαμίας έστειλε και μαθηματικά τους νησιώτες στη Football League.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ «κόλλησε» στην έδρα του ΑΟΚ, αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κουτζαβασίλη να κάνει κάποιες πολύ σημαντικές επεμβάσεις. Η ομάδα της Κέρκυρας είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις του αγώνα, αλλά το τελικό 0-0 σε συνδυασμό με τη νίκη της Λαμίας «σφράγισε» και μαθηματικά τον υποβιβασμό της στην Football League.

Το παιχνίδι…

Το παιχνίδι δεν ήταν… ευχάριστο στο μάτι στο πρώτο του μέρος, με τον ΑΟΚ να έχει καθαρά αμυντικό ρόλο και να κλείνει τους διαδρόμους προς την εστία του. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κουτζαβασίλη. Χαρακτηριστικό της εικόνας της αναμέτρησης, πως η πρώτη… υποψία φάσης έγινε στο 27’, με τον Γκάλο να πιάνει το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Σπίνουλα μετά από σέντρα του Λόπες, αλλά ο διαιτητής Νεοφυτιάδης έδωσε σωστά φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής. Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό προς το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ούτε τότε είδαμε κάτι αξιόλογο μπροστά στις δυο εστίες, με την ΑΕΚ να δείχνει μεγάλη δυσκολία στο δημιουργικό τομέα. Κλασική ευκαιρία, ούτε για… δείγμα!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς χάθηκε στο 58’ και ήρθε από τον ΑΟΚ. Η μπάλα στρώθηκε στον Παμλίδη που έπιασε δυνατό και ωραίο σουτ, αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε διορθωτικές αλλαγές μετά το 65’, βάζοντας στο ματς τους Μπακασέτα και Μπακάκη στις θέσεις τον Αϊντάρεβιτς και Μασούντ. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε για να φτάσει στο νικητήριο γκολ, ενώ στο 77’ μπήκε και ο Μάνταλος (και χειροκροτήθηκε).

Στο 81’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να φύγουν με τη νίκη από την Κέρκυρα. Ο Λιβάγια έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΑΟΚ, ύστερα από μπαλιά του Μάνταλου, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτζαβασίλη και στη συνέχεια ο Μπακασέτας έστειλε την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ των νησιωτών.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λόπες γύρισε την μπάλα για τον Γιακουμάκη, που όμως νικήθηκε από τον Κουτζαβασίλη. Το ίδιο έγινε στο 86’ με το σουτ του Έλληνα επιθετικού αλλά και στο 87’ με την προσπάθεια του Μπακασέτα. Στο 90+2’ ο ΑΟΚ παραλίγο να.. κλέψει τη νίκη. Ο Κόντος μπήκε απ’ τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα, στην τελευταία φάση του ματς.

Οι συνθέσεις

ΑΟΚ (Γιάννης Ματζουράκης): Κουτζαβασίλης, Αντέτζο, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (67′ Κόντος), Παμλίδης (69′ Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης (90+1′ Μυτίδης), Αναστασίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Λέκοβιτς, Σιόντης, Επστάιν

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο (77′ Μάνταλος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς (59′ Μπακασέτας), Μασούντ (67′ Μπακάκης), Λιβάγια, Γιακουμάκης

Στον πάγκο: Μπάρκας, Τσόσιτς, Κλωναρίδης, Μοράν

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις