Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Πως “χτύπησαν” οι δράστες του φονικού στη Λευκωσία – Λάθη, πανικός μετά τις δολοφονίες και μια περίεργη διάρρηξη

Λευκωσία δολοφονία ζευγάρι

– Συγκλονιστικές στιγμές όταν ο 15χρονος γιος του άτυχου ζευγαριού αναγνώρισε τον δολοφόνο των γονιών του
– Ο 33χρονος εγκέφαλος και δολοφόνος του άγριου φονικού στη Λευκωσία
– Ήθελε το χρηματοκιβώτιο και είχε δηλώσει στους συνεργούς του έτοιμος να σκοτώσει
– Η περίεργη διάρρηξη στο σπίτι του ζευγαριού πριν από μερικούς μήνες
– Χρήστες ναρκωτικών και οι τέσσερις συλληφθέντες σύμφωνα με πληροφορίες
– Καρέ καρέ οι κινήσεις τους πριν και μετά την άγρια δολοφονία

Αντιμέτωπος με τον δολοφόνο των γονιών του βρέθηκε ξανά, την περασμένη Παρασκευή, ο 15χρονος γιος του ζευγαριού που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι του στη Λευκωσία τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου. Η σύλληψη ενός τέταρτου υπόπτου, ενός 22χρονου άνδρα, ρίχνει ακόμη περισσότερο φως στο έγκλημα που έχει συγκλονίσει την Κύπρο.

Ο 33χρονος εμφανίζεται ως ο εγκέφαλος της ληστείας και ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου. Πίστευε πως στο σπίτι υπήρχε χρηματοκιβώτιο. Ήταν έτοιμος να σκοτώσει. Το σχέδιο, το οποίο είχε καταγράψει σε δυο σημειωματάρια, προέβλεπε ότι εκείνος θα έψαχνε το χρηματοκιβώτιο. Πως θα απειλούσε το ζευγάρι να του πει που είναι.

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί έφτασε στο να σκοτώσει τον άτυχο καθηγητή και τη γυναίκα του. Η 22χρονη σύντροφός του έχει καταθέσει πως πήγαινε στο σπίτι στη Λευκωσία αποφασισμένος να σκοτώσει. Αλλά τι ακριβώς έγινε στο δωμάτιο του ζεύγους το μοιραίο βράδυ, δεν το έχει αποκαλύψει ακόμα. Ο 22χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής (29.04.2018) είχε αναλάβει να τον βοηθήσει να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Ήταν ο κουκουλοφόρος που είδε ο 15χρονος γιος των θυμάτων.

Έτσι έδρασαν οι δράστες του φονικού στη Λευκωσία

Τα ξημερώματα της Κυριακής (29.04.2018) μια ακόμα σύλληψη, η τέταρτη για την πολύκροτη υπόθεση, ήταν ένα κομμάτι στο παζλ που έλειπε. Ο 22χρονος που συνελήφθη έχει παραδεχτεί πως ήταν ο άνδρας με την κουκούλα στον οποίο άνοιξε το 15χρονος. Κατά τη σύλληψή του είπε στους αστυνομικούς «θα σας τα πω όλα». Παραδέχτηκε ότι είχε συναντηθεί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες. Πως ήταν στο σπίτι στον Στρόβολο το βράδυ της άγριας δολοφονίας του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Σεργίου.

Ο 22χρονος υποστήριξε ότι ανέβηκε στο δωμάτιο του ζευγαριού και τους είδε νεκρούς. Από τις έρευνες στο σπίτι του εντοπίστηκε ένα ζευγάρι παπούτσια, πιθανώς αυτό που φορούσε το βράδυ του φόνου. Νομίζει, είπε, ότι αυτά φορούσε όταν μπήκε στο σπίτι.

Φόνος για ένα χρηματοκιβώτιο

Το “κλειδί” για τη σύλληψη του τέταρτου υπόπτου ήταν η κατάθεση της 22χρονης. Της συντρόφου του 33χρονου πρώτου συλληφθέντα. Όπως έχει καταθέσει η νεαρή γυναίκα, στις 18 Απριλίου, η ίδια, ο 33χρονος σύντροφός της, ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός του και ο 22χρονος είχαν συναντηθεί για να καταστρώσουν το σχέδιο εισβολής στη μονοκατοικίας της οδού Ζαλόγγου στον Στρόβολο. Στόχος τους, είπε, να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού.

Ο 33χρονος παλιότερα εργαζόταν, το 2012 συγκεκριμένα, σε μια επιχείρηση κατασκευών αλουμινίου. Με την ιδιότητα αυτή είχε επισκεφτεί ξανά το σπίτι του ζευγαριού στη Λευκωσία για να τοποθετήσει παράθυρα. Ίσως είχε δει το χρηματοκιβώτιο και είχε αρχίσει να καταστρώνει το σχέδιο της ληστείας. Σύμφωνα με τον Πολίτη, στο σπίτι είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες διάρρηξη με στόχο το χρηματοκιβώτιο. Το οποίο, όμως, δεν υπάρχει πια στη μονοκατοικία.

Ίσως η διάρρηξη αυτή να είχε γίνει ξανά από τον 33χρονο. Να μη βρήκε το χρηματοκιβώτιο εκεί που πίστευε πως ήταν. Να πίστεψε ότι ο Γιώργος Χατζηγεωργίου το είχε μετακινήσει σε άλλο σημείο του σπιτιού. Κι έτσι να έφτασε στο έγκλημα που συγκλόνισε τη Λευκωσία.

«Αν χρειαστεί, θα σκοτώσω»

Η 22χρονη υποστήριξε επίσης ότι ο σύντροφός της τους είχε αποκαλύψει ότι αν χρειαζόταν, θα σκότωνε το ζευγάρι. Ίσως γι’ αυτό πήγε στο σπίτι στη Λευκωσία έχοντας μαζί του ένα ρόπαλο κι ένα σπαθί. Ήταν 18 Απριλίου όταν συναντήθηκαν οι τέσσερις για να μοιράσουν τους ρόλους.

Ο 33χρονος (ο οποίος φαίνεται να είναι ο “εγκέφαλος” και αυτουργός της δολοφονίας) είχε ζητήσει από τον αδερφό του και τη σύντροφό του να μείνουν σπίτι. Να περιμένουν να τους ειδοποιήσει για να πάνε στο Στρόβολο και να βοηθήσουν στη μεταφορά του χρηματοκιβωτίου. Είχε καταγράψει σε σημειωματάρια τι έπρεπε να κάνει ο καθένας. Θα έμπαινε από το παράθυρο της κουζίνας και θα πήγαινε στην κρεββατοκάμαρα για να βρει το χρηματοκιβώτιο. Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο Πολίτης, προέβλεπε να ακινητοποιήσει τα θύματα. Και να τους απειλήσει για να του αποκαλύψουν που ήταν το χρηματοκιβώτιο.

Η νεαρή αποκάλυψε επίσης ότι έδωσε στον 22χρονο συνεργό ένα σάλι της. Η κουκούλα που φορούσε ο 22χρονος δεν έχει βρεθεί. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει έρευνα στο αυτοκίνητό του, το οποίο πάντως έχει σφραγιστεί. Θα υπάρξει, δε, και νέα διαδικασία αναγνώρισης.

Πανικός και λάθη μετά το φονικό

Αφού σκότωσε το ζευγάρι και έβαλε τον 22χρονο στο σπίτι (απείλησε τον 15χρονο για να του ανοίξει πριν τον κλείσουν στο κελάρι), ο 33χρονος έδωσε την εντολή. Έπρεπε να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο. Είπε στον συνεργό του τι είχε κάνει και γι’ αυτό εκείνος ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο όπου βρήκε τα θύματα σε λίμνη αίματος.

Πανικόβλητοι οι δράστες άρχισαν να εξαφανίζουν τα ίχνη τους. Αλλά έκαναν τρομερά λάθη. Ξέχασαν το ρόπαλο, το σπαθί και το ζευγάρι παπούτσια όπου βρέθηκε το DNA του 33χρονου. Όταν έγινε η πρώτη σύλληψη, του 33χρονου, εκείνος τα έριξε στον αδερφό του. Οι επόμενες δυο συλλήψεις, ξετύλιξαν περισσότερο το κουβάρι.

Οι τέσσερις ύποπτοι κρατούνται προς διερεύνηση των αδικημάτων

του φόνου εκ προμελέτης
της συνωμοσίας για φόνο
της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος
της ληστείας
της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής
της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή
της εισόδου στην οικία, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος
της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό
της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και για
το αδίκημα της αυτουργίας.

Η στιγμή της αναγνώρισης

Τις δραματικές στιγμές που έζησε το 15χρονο αγόρι στο ΤΑΕ Λευκωσίας όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει τον 33χρονο που είχε συλληφθεί για τη δολοφονία των γονιών του φέρει στο φως τη εφημερίδα Real News της Κυριακής. Ήταν μεσημέρι Παρασκευής όταν το ανήλικο αγόρι κλήθηκε για την αναγνώριση. Ήταν τρομαγμένος και μαζί του ήταν συνεχώς ψυχολόγοι.

Μέσα στο δωμάτιο με το φιμέ τζάμι, οι αστυνομικοί τον προετοίμασαν για όσα επρόκειτο να ζήσει. «Θα περάσουν μπροστά σου μερικοί άνδρες. Μην ανησυχείς, δεν μπορούν να σε δουν. Αν αναγνωρίσεις κάποιον, θα μας το πεις κατευθείαν», του είπαν.

Οι ύποπτοι άρχισαν να μπαίνουν στο δωμάτιο. Ο 15χρονος παρακολουθεί. Τη στιγμή, όμως, που πέρασε μπροστά του ο 33χρονος, το παιδί “πάγωσε”. Το χρώμα στο πρόσωπό του άλλαξε. «Τον αναγνωρίζεις;» τον ρώτησαν οι αστυνομικοί. «Ναι. Αυτός είναι, με μούσια, μελαχρινά χαρακτηριστικά και σε αυτό το ύψος. Αυτός είναι», είπε.

Ήταν η πρώτη φορά που ο 15χρονος έβλεπε ξανά τον δράστη της άγριας δολοφονίας. Τον άνθρωπο που ενώ ακόμη κοιμόταν στο κρεβάτι του, του είχε ψιθυρίσει στ’ αυτί: «Σκότωσα τους γονείς σου. Μη φοβάσαι, δεν θα σε πειράξω, έχω κι εγώ έναν γιο. Πες μου μόνο που είναι τα λεφτά».

Από την πρώτη στιγμή ο 15χρονος είχε πει ότι ο 33χρονος τον οδήγησε στην κουζίνα, τον ανάγκασε να ανοίξει σε έναν συνεργό του (σ.σ. φέρεται να είναι ο 22χρονος, τέταρτος συλληφθέντας) και τον έκλεισαν στο κελάρι, απ’ όπου δραπέτευσε και ειδοποίησε τις αρχές.

Με πληροφορίες από newsit.com.cy, politis.com.cy, Real News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις