Κόσμος

Σοκαριστικά μηνύματα για ομαδικό βιασμό – Αποβολή φοιτητών από το Exeter

Το πανεπιστήμιο Exeter προχώρησε στην αποβολή φοιτητών μετά τους ισχυρισμούς για ρατσιστικά σχόλια σε ομάδα στο WhatsApp.

Στα ανατριχιαστικά μηνύματα που στάλθηκαν από μέλη της νομικής κοινότητας Bracton υπήρχαν αναφορές για σκλαβιά και ομαδικό βιασμό. Χρησιμοποιούσαν μάλιστα ακραία ρατσιστική γλώσσα.

Υπήρχαν μάλιστα μηνύματα που ζητήσαν να καταστεί η κοινότητά τους σε θεσμικό όργανο μόνο για λευκούς. Το πανεπιστήμιο διερεύνησε τα μηνύματα και ακολούθησαν αποβολές και κυρώσεις για τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Ήταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο που μια δικηγορική εταιρεία απέσυρε την προσφορά εργασίας σε έναν από τους εμπλεκόμενους φοιτητές. Ο φοιτητής Arsalan Motavali διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στο να ξεσκεπαστεί το τρομακτικό σκάνδαλο στο πανεπιστήμιο.

Έτσι ξεσκέπασε το σκάνδαλο

Αρχικά δημιούργησε το chat group το 2017 αλλά απομακρύνθηκε από διαχειριστής καθώς ανέλαβαν άλλοι φοιτητές. Τότε έβγαλε screenshots των μηνυμάτων και τα ανέβασε στο facebook όπου έγιναν χιλιάδες φορές share.

MESSAGES MESSAGES MESSAGES

Σε επιστολή προς τους φοιτητές, ο καθηγητής Sir Steve Smith καταδίκασε την απαράδεκτη και φανατισμένη συμπεριφορά ορισμένων φοιτητών. “Αυτές είναι πολύ σοβαρές συνέπειες. Αλλά στο πανεπιστήμιό μας δεν υπάρχει θέση για οποιοδήποτε είδος ρατσιστικής και φανατισμένης συμπεριφοράς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό και τους φοιτητές που μίλησαν και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους”.

MESSAGES MESSAGES

Οι αποφάσεις του πανεπιστημίου υπόκεινται σε έφεση, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των φοιτητών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελληνίδα δικαστής τα «βάζει» με τον Ντόναλντ Τραμπ: Ποια είναι η 57χρονη Πόλα Ξινίς που υπερασπίζεται μετανάστη που απελάθηκε άδικα
Η κυβέρνηση Τραμπ παραδέχθηκε ότι απέλασε λόγω «διοικητικού λάθους» τον συγκεκριμένο μετανάστη αλλά δεν σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαδικασίες επιστροφής του στις ΗΠΑ
Η 57χρονη Ελληνίδα δικαστής
Από επιπλοκές σακχαρώδη διαβήτη πέθανε η ηθοποιός «Gossip Girl», Μισέλ Τράχτενμπεργκ
Η 39χρονη ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη από τη μητέρα της - Στην αρχή υπήρχε η πεποίθηση ότι η ηθοποιός πέθανε λόγω της πρόσφατης μεταμόσχευσης που έκανε στο ήπαρ της
Μισέλ Τράχτενμπεργκ 1