Οικονομία

Μοσκοβισί: Η ισχυρή ανάπτυξη στο τέλος του 2017 αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την Ελλάδα

Στην ισχνή ανάπτυξη του τελευταίου τριμήνου του 2017 οφείλεται η αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για την ανάπτυξη για το 2018 και το 2019, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί. Τόνισε επίσης η η ανάκαμψη στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστεί με πιο δυναμικό τρόπο στο πλαίσιο και της ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η πρόβλεψη για την ανάπτυξη είναι στο 1,9% του ΑΕΠ για το 2018 και 2,3% το 2019, σε σχέση με την πρόβλεψη για 2,5% τον περασμένο χειμώνα.

«Αυτό οφείλεται στον αντίκτυπο που είχε η ανάπτυξη μόλις 0,1% της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του 2017» σημείωσε ο Γάλλος επίτροπος, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι οι επενδύσεις θα συνεχιστούν με «δυναμικό τρόπο» και θα υποστηριχθούν περαιτέρω από βελτιώσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

“Σε σωστή τροχιά η Ελλάδα”

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι «σε σωστή τροχιά» για την ολοκλήρωσή του στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο. «Οι παράμετροι είναι γνωστές» σημείωσε ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία εξαρτάται από τις «προσπάθειες» των ελληνικών αρχών, στη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης, για την οποία είπε ότι έχει «καλή και ισχυρή βάση» αλλά «πάντα μπορεί να βελτιωθεί», καθώς και στο σχεδιασμό του «κατάλληλου» μηχανισμού για την επόμενη μέρα.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, είπε ότι αναμένεται να συζητηθεί τις «επόμενες εβδομάδες», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σύνδεση των προβλέψεων με την ολοκλήρωση του προγράμματος. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά όλοι -και εννοώ όλοι- πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», κατέληξε ο επίτροπος Οικονομικών.

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.
ΗΠΑ: Περισσότερες από 50 χώρες έχουν επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο για την έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων δήλωσε ένας σύμβουλος του Τραμπ
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Κέβιν Χάσετ, αρνείται ότι οι δασμοί του προέδρου Τραμπ είναι ένας έμμεσος τρόπος πίεσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη μείωση των επιτοκίων
The West Front of the U.S. Capitol building is pictured in Washington