Τετάρτη, 31 Ιουλ.
28oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μούρθια: Ο πρώτος… τελικός πριν το “στέμμα” του Basketball Champions League

ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Έτοιμη να ανέβει για τρίτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή κορυφή! Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Μούρθια στο ΟΑΚΑ (21:30, NewsIt.gr, ΕΡΤ1, NOVASPORTS 1) στον ημιτελικό του Basketball Champions League, με σκοπό να… τρελάνει για μια ακόμα φορά φέτος τους φίλους της και να δώσει μαζί τους ραντεβού στον τελικό της Κυριακής, εκεί όπου θα προσπαθήσει να γίνει… Βασίλισσα ξανά!

Θέλει να φορέσει ένα νέο στέμμα! Δύο βήματα πριν την… κορυφή του Basketball Champions League βρίσκεται η ΑΕΚ.

Μετά το… έπος του 1968 (Κύπελλο Κυπελλούχων) στο Καλλιμάρμαρο και το Κύπελλο Σαπόρτα (2000, Λοζάνη), η “οικοδέσποινα” του Final Four του Basketball Champions League αναζητά να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης της FIBA.

Αντίπαλος της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, θα είναι απόψε (21:30) η ισπανική Μούρθια. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (6/5, 20:30), με το άλλο “εισιτήριο” να διεκδικούν Λούντβιχσμπουργκ και Μονακό (18:30, ΕΡΤ1, NOVASPORTS 1).

Οι “κιτρινόμαυροι” είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα και να φτάσουν στην πρόκριση, έστω κι αν αυτό γίνει με.. μεγάλο άγχος – αγωνία. Άλλωστε, η φετινή πορεία της ΑΕΚ στο BCL ήταν γεμάτη από τέτοιες στιγμές, που στο τέλος όμως αντικαταστάθηκαν από μια… έκρηξη χαράς. Μην ξεχνάμε πως οι “κιτρινόμαυροι” έχουν ήδη κατακτήσει έναν τίτλο φέτος, αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς το παρών στην χθεσινή προπόνηση έδωσε και ο Ντούσαν Σάκοτα.

Οι φίλοι της Ένωσης έκαναν ανάρπαστα τα εισιτήρια του Final Four και ελπίζουν να ζήσουν ένα… μαγικό τριήμερο, αφού το Σάββατο η ποδοσφαιρική ΑΕΚ θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή!

Το… σκηνικό που έχει στηθεί, είναι εντυπωσιακό. Το ΟΑΚΑ καλλωπίστηκε για να υποδεχθεί τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της σεζόν στο στη διοργάνωση. Φωτισμός, ηχητικά, καθώς και πολλά άλλα βελτιωτικά έργα (επέκταση δημοσιογραφικών θεωρείων κ.τ.λ.) είναι όλα έτοιμα…

Τον ημιτελικό της ΑΕΚ θα σφυρίξουν οι Σρνταν Ντοζάι (Κροατία), Τόλγκα Σαχίν (Ιταλία) και Μάριους Τσιούλιν (Ρουμανία).

Το πρόγραμμα του FInal Four

Παρασκευή, 4 Μαΐου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία) 18:30

AEK (ΕΛΛΑΔΑ)-Μούρθια (Ισπανία) 21:30

Κυριακή, 6 Μαΐου

«Μικρός Τελικός» 17:30

ΤΕΛΙΚΟΣ 20:30

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ BCL

2016-17/ΤΕΝΕΡΙΦΗ: ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Ισπανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία) 63-59

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις