Πολιτική

“Κόντρα” με αφορμή την παραίτηση Κριμιζή στη Βουλή! Παππάς: “Αυτή είναι η πικρή αλήθεια”

Εκείνοι που ζητούν εκλογές, είναι γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν ότι η χώρα οδεύει σε μια καινούργια φάση, ήταν το μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Επισήμανε: «Δεν αντέχουν να βλέπουν τα καλά μηνύματα που έρχονται και από την Ευρώπη, ότι η οικονομία στέκεται στα πόδια της, μειώνεται η ανεργία, αυξάνεται η απασχόληση, η χώρα έχει μπει για τα καλά στην ανάπτυξη και θα έχουμε και φέτος πλεονάσματα, τα οποία η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα είναι σε θέση να μοιράσουμε».

Το θέμα τέθηκε στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Γιάννη Μανιάτη, σχετικώς για την παραίτηση του καθηγητή Κριμιζή από τον ΕΛΔΟ, όταν ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή είναι η κορυφαία απόδειξη γιατί πρέπει η κυβέρνηση να φύγει τώρα και γιατί η ΔΗΣΥ ζητεί εκλογές πριν οριστικοποιήσει αυτά τα οποία συζητάει με τους δανειστές. «Η περίπτωση Κριμιζή είναι η κλασική περίπτωση γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε να προσδιορίσετε το μέλλον του λαού την επόμενη πενταετία. Και δεν σας εμπιστευόμαστε, διότι αποδείξατε ότι δεν υπάρχει όριο που να λέτε ότι δεν θα το περάσετε» είπε ο κ. Μανιάτης.

«Πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί άντεξε αυτή η κυβέρνηση και γιατί έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Διότι διαμόρφωσε συνθήκες σταθερότητας. Και γιατί δεν άντεξαν κυβερνήσεις με μεγαλύτερες πλειοψηφίες; Διότι δεν μπόρεσαν να διαμορφώσουν συνθήκες σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια» είπε ο κ. Παππάς. Απευθυνόμενος δε, προς την πτέρυγα της ΝΔ, ανέφερε ότι αν είχε πείσει η τότε συγκυβέρνηση ένα ακόμη δημοκρατικό κόμμα της αντιπολίτευσης (πλην της ΧΑ) να στηρίξει την επιλογή της, δεν θα είχαν γίνει εκλογές και θα είχε απομονωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό όμως ήταν πολιτικά αδύνατο, διότι υπήρχε το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα να υπάρξει πολιτική λύση που να αναιρεί τις δεσμεύσεις και τα αδιέξοδα στα οποία η τότε συγκυβέρνηση οδηγούσε τη χώρα και την οποία βλέπω να είναι έτοιμη να την υπερασπιστούν μέχρι τελευταίας πολιτικής ρανίδας του αίματός τους» τόνισε. Πρόσθεσε δε ότι αυτό διευκολύνει την κυβέρνηση, διότι αυτή η συγκυβέρνηση έχει καταδικαστεί στην κάλπη και στη συνείδηση του λαού, επανειλημμένως. «Και χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019 τα βασικά βέλη στη φαρέτρα σας εναντίον μας θα είναι η υπεράσπιση του έργου της διακυβέρνησης μέχρι το 2014» πρόσθεσε.

Δεδομένου, επίσης, ότι «ανοίγει κουβέντα για το μετά τη λήξη του προγράμματος (σσ: διάστημα)» ο κ. Παππάς ανέφερε ότι κάποιοι είχαν υπογράψει πλεονάσματα 7,2%, ενώ υπογράμμισε ότι σήμερα «έχουν τα μούτρα και λένε ότι το 1,5% και 2,1% της ανάπτυξης είναι λίγο».

«Είναι εντυπωσιακό αυτό. Όταν το ΔΝΤ πρότεινε καθαρά μέτρα του 2%, υποδείκνυαν να υπογράψουμε τώρα χωρίς αντίμετρα. Και έρχονται τώρα και διαμαρτύρονται και κάνετε δήθεν αποκαλύψεις για το ποια είναι η πολιτική μας για μετά» σημείωσε ο κ. Παππάς. «Θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και τότε θα μπείτε σε διαδικασία ιδεολογικής και πολιτικής αυτοκάθαρσης. Εάν θέλετε να συνεχίσετε, θα είναι απολύτως ευκταίο για τη δική μας πολιτική στρατηγική να μείνετε κολλημένοι στην υπεράσπιση των πεπραγμένων της τελευταίας σας διακυβέρνησης. Εάν το επιλέξετε, καλή τύχη» είπε προς την ΝΔ.

Μανιάτης: “Το μείζον θέμα είναι η πορεία της Ελλάδας μετά από τα μνημόνια”

Παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης, είπε προς τον κ. Παππά ότι στην πολιτική υπάρχουν τα μεγάλα θέματα και υπάρχει και το μείζον θέμα, «και το μείζον θέμα είναι η πορεία της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, μετά την 20η Αυγούστου, που μας λέτε ότι θα μας βγάλετε από τα μνημόνια». «Ο κορυφαίος υπουργός, όμως, ο κ. Τσακαλώτος, λέει να ξεχάσουμε αυτά τα περί καθαρής εξόδου, που λέει ο κ. Τσίπρας, θα έχουμε τέσσερις επισκέψεις τον χρόνο και η κυβέρνηση δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να ενημερώσει τη Βουλή ποιο είναι το πρόγραμμα μετά την 20η Αυγούστου» σημείωσε ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε: «Μπορείτε να κοιτάξετε τους πολίτες και να τους πείτε ότι σε τέσσερις τοίχους διαπραγματευόμαστε το μέλλον σας, αλλά δεν σας λέμε τι. Αυτό κάνετε και σας λέμε εδώ κι έναν μήνα να μας ενημερώσετε, δεν το κάνετε και γι αυτό ζητήσαμε Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση. Επειδή δεν εμπιστευόμαστε μια κυβέρνηση που δεν εμπιστεύεται ούτε τους βουλευτές της για να τους ενημερώσει τι διαπραγματεύεται, που δεν θέλει να πει τα στοιχειώδη στον ελληνικό λαό και που συνεχίζει να επιμένει στα πλεονάσματα του 3,5% που εξοντώνουν την οικονομία. Γι αυτό και ζητήσαμε εκλογές».

«Λέτε πράγματα τα οποία προκαλούν, όταν ισχυρίζεστε ότι η εξέλιξη με τον ΕΛΔΟ είναι η απόδειξη γιατί πρέπει να φύγουμε αμέσως. Μα, το κόμμα σας έλεγε πριν έναν μήνα ότι πρέπει αυτή η Βουλή να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση. Έχετε εγκαταλείψει αυτή τη θέση;» απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. «Εγκαινιάσατε νέα αντιπολιτευτική γραμμή που λέει ότι πρέπει να φύγουμε τώρα, ακόμη κι αν δεν προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, ακόμη κι αν αυτό ενέχει έναν κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί ομαλά το πρόγραμμα» κατέληξε.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα