Κυριακή, 7 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τα σενάρια για την Α1! Κρίνονται πλέι οφ και υποβιβασμός

Τα σενάρια για την Α1! Κρίνονται πλέι οφ και υποβιβασμός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η τελευταία αγωνιστική της Stoixima.gr Basket League, θα κρίνει τις περισσότερες θέσεις της κατάταξης στην κανονική διάρκεια της σεζόν. “Ανοιχτα” όλα τα ζευγάρια για τα πλέι οφ, Πανιώνιος και Κόροιβος “μάχονται” για τη σωτηρία.

Μεγάλο ενδιαφέρον στην 26η και τελευταία αγωνιστική της Stoixima.gr Basket League, καθώς παραμένουν “ανοιχτές” οι θέσεις 5-8 των πλέι οφ, ενώ σήμερα (13/05) θα κριθεί και η δεύτερη ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Α2.

Θέσεις 5-7

Η ΑΕΚ, η Κύμη και το Λαύριο διεκδικούν το καλύτερο “πλασάρισμα” στις θέσεις 5-7. Οι τρεις ομάδες ισοβαθμούν στην κατάταξη, όμως με τις δύο πρώτες να αγωνίζονται μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ, τα πράγματα είναι απλά. Ο νικητής της αναμέτρησης θα καταλήξει 5ος και ο ηττημένος 6ος, εκτός αν το Λαύριο “σπάσει” το αήττητο του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ένωση με νίκη παίρνει την 5η θέση και το Λαύριο μένει 6ο, ενώ αντίθετα μια νίκη των Πατρινών, θα στείλει την ομάδα του Σάκοτα 7η (και πάνω στον Ολυμπιακό) και τους ίδιους 6ους, με το Λαύριο 5ο.

Τελευταία θέση στα πλέι οφ

Ξεκάθαρη είναι η κατάσταση και για την 8η και τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Κολοσσός και Άρης αγωνίζονται μεταξύ τους στη Ρόδο και ο νικητής θα πάρει το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση της Stoixima.gr Basket League.

Υποβιβασμός και σωτηρία

Ο Πανιώνιος θα είναι πιθανότατα η ομάδα που θα ακολουθήσει τα Τρίκαλα στον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία. Κι αυτό γιατί οι “κυανέρυθροι” θέλουν ένα δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων, για να παραμείνουν στην Stoixima.gr Basket League. Συγκεκριμένα, για να σωθούν χρειάζονται δική τους νίκη στο Ρέθυμνο και ήττα του Κοροίβου στην έδρα του από τα υποβιβασμένα Τρίκαλα. Αν αμφότερες οι ομάδες νικήσουν, ο Πανιώνιος θα “ψάχνει” μετά, νίκη του ΓΛ Φάρου μέσα στον ΠΑΟΚ, για να παραμείνει αυτός στην κατηγορία, έναντι της ομάδας της Αμαλιάδας.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

PAOK Sports Arena 17:00 ΠΑΟΚ-ΓΛ Φάρος (Σώμος-Ξενικάκης-Παπαδόπουλος Θ.)

Μ. Μερκούρη 17:00 Ρέθυμνο Cretan Kings-Πανιώνιος Βίκος Cola (Αναστόπουλος Π.-Παναγιώτου-Βαρδάλος)

ΔΚΓ Ήλιδας 17:00 Κόροιβος-Τρίκαλα BC Aries (Σχινάς-Γεωργιάδης-Ανδρικόπουλος)

ΣΕΦ 17:00 Ολυμπιακός-Προμηθέας (Καρακατσούνης-Τζαφλέρης-Κάρδαρης)

ΚΓ Λαυρίου 17:00 Λαύριο Megabolt-Παναθηναϊκός Superfoods (Μάνος-Πουρσανίδης Κ.-Παπαθανασίου)

ΟΑΚΑ 17:00 ΑΕΚ-Κύμη (Πουρσανίδης Γ.-Μαλαμάς-Τζιοπάνος)

Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός H Hotels-Άρης (Πηλοΐδης-Ψαριανός-Κωνσταντινόπουλος)

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις