Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Στήνονται και πάλι κάλπες στην Βουλή για την Novartis για το πόρισμα της Προκαταρκτικής Επιτροπής

Στήνονται και πάλι κάλπες στην Βουλή για την Novartis για το πόρισμα της Προκαταρκτικής Επιτροπής

Σε όσους… έλειψε η διαδικασία με τις κάλπες στην Βουλή, τις αντεκλήσεις μεταξύ των κομμάτων και ο γενικότερος χαμός, θα έχουν ξανά την Παρασκευή (18.05.2018) την ευκαιρία να τα απολαύσουν.

Κι αυτό γιατί όπως αποφάσισε στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα στηθούν 10 κάλπες, ώστε να ψηφιστεί το πόρισμα που κατέθεσε η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα θα στηθεί μια κάλπη ξεχωριστά για κάθε ένα από τα δέκα αναφερόμενα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους Αντώνης Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννη Στουρνάρα Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ψηφίζουν για την αναρμοδιότητα

Το ερώτημα που θα τεθεί στους βουλευτές για να ψηφίσουν, με «ΝΑΙ» , «ΟΧΙ» ή «ΠΑΡΩΝ» θα είναι πανομοιότυπο με το ψηφοδέλτιο που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της προκαταρκτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, που και τότε η Επιτροπή δια πλειοψηφίας είχε αποφανθεί αναρμοδιότητα και επιστροφή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη.

Αυτό που αναφέρει το πόρισμα είναι πως τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες δεν εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών και συνεπώς η Βουλή είναι αναρμόδια, ενώ το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί.

Ένα ψηφοδέλτιο για κάθε εμπλεκόμενο

Το κάθε ψηφοδέλτιο θα φέρει το όνομα του ελεγχόμενου και θα αναφέρει ένα προς ένα τα υπό διερεύνηση αδικήματα, για τα οποία οι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν ΝΑΙ, ΟΧΙ ή ΠΑΡΩΝ.

Επίσης θα υπάρχει στο τέλος και ένα ακόμα ερώτημα που θα αφορά την αρμοδιότητα της Βουλής που και σε αυτό θα πρέπει ο κάθε βουλευτής να ψηφίσει ΝΑΙ, ΟΧΙ ή ΠΑΡΩΝ.

Σύμφωνα με τον ΚτΒ, στη συζήτηση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια μπορούν εάν θελήσουν να λάβουν το λόγο τα δέκα αναφερόμενα πρόσωπα, είτε σήμερα είναι βουλευτές είτε όχι.

Στην μυστική ψηφοφορία, όσοι είναι ακόμα μέλη της Βουλής, δεν μπορούν να ψηφίσουν στην κάλπη που αφορά το πρόσωπό τους.

Αναμένεται πάντως και αυτή την φορά οι κάλπες να μην φέρουν, για επικοινωνιακούς λόγους, τα ονόματα των αναφερόμενων προσώπων αλλά θα έχουν αριθμούς που θα αντιστοιχούν στα πρόσωπα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις