Τρίτη, 30 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σφαιρόπουλος: “Σε καλή κατάσταση ο Παναθηναϊκός”

Ολυμπιακός – Σφαιρόπουλος: “Σε καλή κατάσταση ο Παναθηναϊκός”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Προμηθέα Πατρών στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League, όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Βασίλης Σπανούλης κλήθηκαν να απαντήσουν ερωτήσεις και για τον Παναθηναϊκό, στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήρε την προσπάθεια των ανθρώπων του Προμηθέα Πατρών και τόνισε ότι αξίζει το σεβασμό του Ολυμπιακού ενόψει και των μεταξύ τους αγώνων για τα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League.

“Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει πάρα πολύ καλά, είναι σε καλή κατάσταση”, τόνισε για τους “πράσινους” και το ενδεχόμενο να συναντηθεί μαζί τους για μία ακόμη χρονιά, στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι δηλώσεις του Σφαιρόπουλου

«Έχουμε μια σειρά ημιτελικών με μια ομάδα που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Ο Προμηθέας έδειξε δίκαια ότι τερμάτισε τρίτος. Είναι ομάδα που λειτουργεί πάρα πολύ ωραία και τέτοιες ομάδες χρειάζονται στο ελληνικό μπάσκετ. Δίνουμε έμφαση σε αυτή τη σειρά.

Πρέπει να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς και να ξαναβρούμε τη χημεία μας. Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να συνέλθουμε απ’ όλους τους τραυματισμούς και την αλλαγή ρόλων και χημείας που είχαμε. Ευελπιστώ ότι την κατάλληλη στιγμή θα είμαστε όλοι έτοιμοι».

Για το κλίμα ενόψει ημιτελικών και τελικών: «Όλοι θα πρέπει να έχουν καλύτερη αθλητική παιδεία στη χώρα, για να υπάρχουν ωραία και ανταγωνιστικά παιχνίδια, δίχως βία και οτιδήποτε άλλο χαλάει την εικόνα του αθλήματος».

Για τον Προμηθέα: «Πέρα από τη βιτρίνα που υπάρχει, είναι ένας σύλλογος που έχει μεγάλη και αξιόλογη πορεία στα τμήματα υποδομής. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στην Ελλάδα. Όσον αφορά στη σημασία της παρουσίας μια ομάδας της επαρχίας στα ημιτελικά, θεωρώ ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Έχω περάσει από ομάδα της επαρχίας, ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχουν ομάδες από την επαρχία, να τις στηρίζει η τοπική κοινωνία. Είναι κρίμα να υπάρχουν ομάδες με πολυετή παρουσία στην Α1 και να μην γεμίζουν τα γήπεδα».

Για τους τελικούς: «Δεν βιαζόμαστε να κοιτάξουμε τους τελικούς. Προέχουν οι ημιτελικοί. Ο Προμηθέας Πάτρας είναι μια ομάδα που έχει δείξει ότι αν δεν παίξεις καλά, μπορεί να σου κάνει τη ζημιά».

Για το αήττητο του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει πάρα πολύ καλά, είναι σε καλή κατάσταση. Μόνο και μόνο που με ρωτάτε κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού»

Σπανούλης: “Ξέρουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός”

«Εμείς πάμε να διεκδικήσουμε το στόχο που κυνηγάμε και εύχομαι ο κόσμος να δει ωραία παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος», είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού από την πλευρά του για τον Προμηθέα Πατρών, ενώ για τους πιθανούς τελικούς με τον Παναθηναϊκό πρόσθεσε: «Γνωριζόμαστε όλοι πάρα πολύ καλά, δεν υπάρχει θέμα αιφνιδιασμού ή κάτι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο ισχύει και για την αντίπαλη πλευρά».

Γιατράς: “Να πάρουμε ό,τι μας αξίζει στο γήπεδο”

“Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα που κάθομαι δίπλα σε προπονητές, που είναι κορυφαίοι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη είχαμε συνεργαστεί στη Γ’ Εθνική, τώρα είμαστε στο ίδιο σημείο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Θέλουμε να χαρούμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε ό,τι μας αξίζει στο γήπεδο”, δήλωσε από την πλευρά του ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς.

Ο αρχηκός των Πατρινών, Νίκος Γκίκας, πρόσθεσε: “Όταν ξεκίνησε η σεζόν, κανείς δεν πίστευε ότι θα βρισκόμαστε εδώ. Βγήκαμε τρίτοι σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι που το κρατάμε όλοι μέσα μας, σαν εχέγγυο για τη συνέχεια. Έρχονται τα τρία, τέσσερα, πέντε παιχνίδια με το μικρότερο άγχος μέσα στη σεζόν. Εύχομαι να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις