Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

“Άρωμα” τουρκικών εκλογών στην Θράκη – Επίσκεψη του Ιντζέ την Πέμπτη

Ιντζέ
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Στη Θράκη θα βρεθεί ο Μουχαρέμ Ιντζέ την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαΐου.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μουχαρέμ Ιντζέ, θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

Συμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο μεγάλος αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης το τουρκικό προξενείο και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομοθρήσκων του μπροστά στο κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι πιθανό να μεταβεί και στην Ξάνθη, ενώ μετά την Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κρτζαλίκ, όπου θα μιλήσει σε πολίτες τουρκικής καταγωγής.

Αν και οι μουσουλμάνοι της Θράκης ως Έλληνες δεν ψηφίζουν στις εκλογές, η συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης, ερμηνεύεται από πηγές της μειονότητας, ως η απάντηση στην εκδήλωση του Ερντογαν στο Σεράγεβο της Βοσνίας.

Η ελληνική Θράκη στα ψηφοδέλτια

 

Πάντως. η αντιπολίτευση, δεν έχει στα ψηφοδέλτιά της υποψήφιο από την ελληνική Θράκη σε αντίθεση με τον Ερντογάν που έχει συμπεριλάβει τον -καταγόμενο από την Κομοτηνή- υφυπουργό, άνευ χαρτοφυλακίου, Μεχμέτ Τσαβούσογλου.

Με πληροφορίες από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις