Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Είδε τον Κιμ ο Λαβρόφ – Μετέφερε πρόσκληση του Πούτιν να επισκεφθεί τη Μόσχα

Είδε τον Κιμ ο Λαβρόφ – Μετέφερε πρόσκληση του Πούτιν να επισκεφθεί τη Μόσχα

Σημαντικές συνομιλίες για το άνοιγμα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας στη Δύση, έχει σήμερα ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Πιονγιάνγκ – Μάλιστα, ο Λαβρόφ επέδωσε μήνυμα του Βλαντίμιρ Πούτιν και πρόσκληση στον Κιμ να επισκεφθεί το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πραγματοποίησε σήμερα ταξίδι-αστραπή στην Βόρεια Κορέα. Έγινε δεκτός, ήδη, από τον ηγέτη του κομμουνιστικού καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ουν για το πρόγραμμα αποπυρηνικοποίησης της χώρας και την πορεία προσέγγισης της Πιονγιάνγκ με την Ουάσιγκτον. Επιπλέον, ο Λαβρόφ επέδωσε πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν προς τον Κιμ να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Πηγές της ρωσικής αποστολής, τις οποίες επικαλούνται ρωσικά ΜΜΕ και το Ρόιτερς, αναφέρουν ότι στην βορειοκορεατική πρωτεύουσα ο Λαβρόφ θα έχει, επίσης, διμερείς συνομιλίες και με τον ομόλογό του, Ρι Γιονγκ Χο. Στο επίκεντρο, όπως αναμένεται, θα τεθεί η κατάσταση που επικρατεί αυτήν την περίοδο στην κορεατική χερσόνησο. Επίσης, οι προοπτικές που ανοίγονται στην ευρύτερη περιοχή με τον επικείμενο τερματισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Πιονγιάνγκ.

Σε αυτό το χρονικό σημείο, κατά το οποίο αυξάνονται εκ νέου οι πιθανότητες διεξαγωγής μίας συνόδου κορυφής μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, πραγματοποιείται και το ταξίδι του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ένας πρώην κατάσκοπος της Πιονγιάνγκ στη Νέα Υόρκη

Ο κορυφαίος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Τσολ, μετέβη στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, 29 Μαΐου, όπου και είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Πρόκειται για την τελευταία ένδειξη ότι μπορεί τελικά να γίνει το ιστορικό ραντεβού του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγγκ Ουν, μέσα στον Ιούνιο.

Πληροφορίες, όμως, των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θέλουν τον Κιμ Γιονγκ Τσολ να είναι ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Βόρειας Κορέας…

πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις