Ελλάδα

Κέρκυρα: Βενετσιάνικα στοιχεία, υπέροχες παραλίες και μια αίσθηση αρχοντιάς…

Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, ενώ τα αξιοθέατά της προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο. Γνωρίστε την Κέρκυρα...

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου, με πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Στην αρχαιότητα η Κέρκυρα αναφέρεται με διάφορες ονομασίες: Δρέπανον και Δρεπάνη (για την ομοιότητά της με το σχήμα δρεπανιού) και Σχερία επειδή η θεά Δήμητρα παρακάλεσε τον Ποσειδώνα να σταματήσει (σχειν) τις προσχώσεις του απέναντι ποταμού, για να μην ενωθεί το νησί με την απέναντι ακτή. Ο τύπος Κέρκυρα φαίνεται πως είναι ιλλυρικής προέλευσης, ενώ μπορεί να προέρχεται και από τη λέξη “Κέρκουρος” (ονομασία ελαφρού τύπου πλοίου, ή κάποιου ψαριού).

Η Κέρκυρα χαρακτηρίζεται από το έντονο βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές αγγλικές και γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας.

Λίγο μακρύτερα, αλλά σαφώς ευδιάκριτο, στέκεται το ξακουστό Ποντικονήσι, πάνω στο οποίο βρίσκεται μια μικρή εκκλησία, του Παντοκράτορα, του 11ου-12ου αιώνα. Παραδοσιακά πιάτα της κερκυραϊκής κουζίνας είναι η «παστιτσάδα», το «σοφρίτο» και το «μπουρδέτο». 

Οπωσδήποτε αξίζουν μνεία, επίσης, οι υπέροχες παραλίες με ψιλή ξανθή άμμο, όπως του Άϊ-Γόρδη, της Γλυφάδας, της λίμνης Κορισσίων, του Άγιου Γεώργιου των Πάγων, του Μαραθιά, του Γαρδένου, της Κασσιώπης, του Σιδαρίου, της Ρόδας, της Αχαράβης, του Αλμυρού, της Δασιάς, της Παλαιοκαστρίτσας.

Δείτε το βίντεο με τις εντυπωσιακές εικόνες που θα σας… ταξιδέψουν:

Πηγή βίντεο: Alexandr Rakov

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου ''έκοψε'' τον δρόμο ένα αυτοκίνητο» λέει ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία
Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή
Ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό 1
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή
Το Άγιο Φως με πτήσεις από την Αθήνα στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας – Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Για ακόμη μία χρονιά το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Το Άγιο Φως