Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στο Περιστέρι – Καίγεται αποθήκη με ηλεκτρικά είδη – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

φωτιά Περιστέρι

– Από τις 05:00 τα ξημερώματα καίει η μεγάλη φωτιά στο Περιστέρι
– Μάχη των πυροσβεστών να μην επεκταθούν οι φλόγες σε σπίτια
– Καίγεται αποθήκη με ηλεκτρικά είδη
– Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και ακούγονται διαρκώς εκρήξεις

Η φωτιά στο Περιστέρι ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 05:00 τα ξημερώματα. Τεράστιες φλόγες έχουν τυλίξει αποθήκη με ηλεκτρικά είδη. Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια σε κοντινή απόσταση, ωστόσο οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να την περιορίσουν στους χώρους της αποθήκης. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε επιχείρηση που βρίσκεται επί της οδού Στυλιανού Γονατά 16. Οι κάτοικοι μιλούν για μια μεγάλη φωτιά σε έναν χώρο γεμάτο εύφλεκτα υλικά με πολλές αποθήκες και υπόγεια, αλλά και εγκατάσταση με πετρέλαιο.

Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη. Τα υλικά που καίγονται είναι εξαιρετικά εύφλεκτα και το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ευτυχώς, δεν υπήρξε εγκλωβισμός ατόμων στο κτήριο της αποθήκης.

 

Επί τόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ωστόσο προς το παρόν δεν είναι δυνατό να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο. Οι πυροσβέστες έχουν δώσει μάχη να σώσουν τα διπλανά σπίτια.

Το κτήριο ήδη έχει αρχίσει να έχει προβλήματα στατικότητας λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Περιστερίου φαίνεται ότι υπάρχει αποτέλεσμα στις προσπάθειες των πυροσβεστών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα σπίτια που υπάρχουν δίπλα στην αποθήκη. Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας γυναίκας ωστόσο υπάρχει ένα σπίτι το οποίο έχει υποστεί ζημιές από τις φλόγες.

Ρεπορτάζ: Ε. Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις