Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Έκαναν… γενέθλια στον Τραμπ [pics]

Τραμπ Κιμ Γιονγκ Ουν Σιγκαπούρη

Τι ευχή να έκανε άραγε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν έσβησε το ένα και μοναδικό κεράκι της τούρτας που του έκαναν… δώρο κατά τη διάρκεια του γεύματος με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λονγκ. Ίσως να… “σβήσει” από τον χάρτη τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Θα είναι η πρώτη συνάντηση προέδρου των ΗΠΑ με ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Και οι δυο βρίσκονται από την Κυριακή (10.06.2018) στη Σιγκαπούρη. Και οι δυο συναντήθηκαν ήδη, ξεχωριστά φυσικά, με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε… δεύτερος στη Σιγκαπούρη. Το πρωί της Δευτέρας (11.06.2018) συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας. Μετά τη συνάντηση, παρακάθισαν σε γεύμα. Και εκεί του “έσκασαν” την τούρτα.

Ένα κεράκι για τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμπληρώνει τα 72 του χρόνια την προσεχή Πέμπτη. Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 1946 στη Νέα Υόρκη. Αλλά επειδή τότε δεν θα βρίσκεται τότε στη Σιγκαπούρη, αποφάσισαν να του κάνουν… έκπληξη σήμερα. Τουλάχιστον, από τις εικόνες που γρήγορα έκαναν το γύρο του κόσμου, ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε έκπληκτος όταν είδε την τούρτα στα χέρια του σερβιτόρου.

Και αφού χαμογέλασε και φάνηκε να απολαμβάνει την έκπληξη, έσβησε και το κεράκι του.

Όλα έτοιμα για τη συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν – Ντόναλντ Τραμπ

Στις 09:00 το πρωί (ώρα Σιγκαπούρης) είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη (12.06.2018) η ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Θα είναι σε πολυτελές ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης και όλα τα βλέμματα είναι ήδη στραμμένα εκεί.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας οι δυο ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν σχετικά με έναν «μόνιμο και διαρκή μηχανισμό διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το KCNA, τον Κιμ συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Ρι Γιονγκ Χο, ο υπουργός Άμυνας Νο Κουάνγκ Τσολ και η αδελφή του Κιμ Γιο Γιονγκ. Τον δε Ντόναλντ Τραμπ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

Τις τελευταίες ώρες η Σιγκαπούρη μοιάζει (και είναι) φρούριο. Οι άνδρες με τα μαύρα του Κιμ Γιονγκ Ουν από τη μια, οι μυστικές υπηρεσίες με το δάχτυλο στη σκανδάλη από την άλλη.

Και φυσικά, παντού η αστυνομία της Σιγκαπούρης. Δεν είναι όποιος κι όποιος στη χώρα, άλλωστε…

Ανυπόμονος πρόεδρος

Αν και όταν, το βράδυ της Κυριακής (10.06.2018) έφτασε στη Σιγκαπούρη το Air Force One, ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε μάλλον σκεπτικός, στη συνέχεια δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για τη συνάντηση με τον Κιμ.

«Χαρούμενος που είμαι στη Σιγκαπούρη, ανυπομονησία στην ατμόσφαιρα!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. Ίσως και για να… πικάρει λίγο τους υπόλοιπους της G7. Τους οποίους παράτησε… σύξυλους στον Καναδά και μέσω twitter υπαναχώρησε από το κοινό ανακοινωθέν που είχε νωρίτερα συμφωνηθεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις