Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Καλλιθέα: Νεοναζιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση!

Καλλιθέα: Νεοναζιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση!

Με τηλεφώνημα σε γνωστή ιστοσελίδα έγινε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στο υπό κατάληψη κτήριο του πρώην ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας.

Άγνωστος που επικοινώνησε με το σάιτ iefimerida.gr είπε ότι η οργάνωση “Κρυπτεία” πραγματοποίησε την βομβιστική επίθεση στο άλλοτε ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη.

Πρόκειται για μία ακροδεξιά νεοναζιστικής ιδεολογικής κατεύθυνσης οργάνωση που έχει ανοίξει “πόλεμο” με τον χώρο των αναρχικών.

Υπενθυμίζεται ότι μία ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στο υπό κατάληψη κτήριο του πρώην ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας.

Καλλιθέα: Ντου και ξύλο

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο τραυματίστηκε.

Η ομάδα των ακροδεξιών νεοναζί συγκρούστηκε με άτομα που βρίσκονταν στον χώρο της κατάληψης, ενώ όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έξι προσαγωγές ατόμων, τα οποία, ωστόσο, σύμφωνα με την ΚΕΡΦΑΑ, προσπάθησαν να αποτρέψουν την επίθεση.

Τι εστί Κρυπτεία

Η κρυπτεία αποτελούσε θεσμό τού αρχαίου λακωνικού συστήματος, ο οποίος περιελάμβανε τη μυστική αποστολή Σπαρτιατών νέων με σκοπό την επιτήρηση, τη λήστευση και τον φόνο ειλώτων. Συνεκδοχικά η λέξη δήλωσε και το στρατιωτικό σώμα που απαρτιζόταν από τους εν λόγω νέους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις