Κυριακή, 7 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Συνάντησε τον πρόεδρο Αμπάς και τη νικήτρια της Eurovision

πρίγκιπας Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ταξίδεψε στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη όπου συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, συναντήθηκε με τον Αμπάς στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής (Μουκάτα) στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης όπου έγινε δεκτός με τιμές. Τόσο ο Αμπάς όσο και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αργότερα μέσα στην ημέρα είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με νεαρούς Παλαιστίνιους.

Την Τρίτη ο βρετανός πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε συνάντηση στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τον πρόεδρο Αμπάς

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Νέτα τρέλαναν τουρίστριες

Νωρίτερα και προτού μεταβεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη ο πρίγκιπας Γουίλιαμ περπάτησε σε δρόμους του Τελ Αβίβ μαζί με τη Νέτα Μπαρζιλάι, την φετινή νικήτρια της Eurovision, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να τον δει από κοντά.

Στο κέντρο της πόλης οι δυό τους περπάτησαν στο Ρόθτσαϊλντ Μπουλβάρ, τη λεωφόρο που βρίσκεται στην καρδιά του οικονομικού κέντρου του Τελ Αβίβ με καταστήματα, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Ο Γουίλιαμ και η Νέτα στάθηκαν σε ένα περίπτερο, όπου τους προσφέρθηκε “gazoz”, ένα παραδοσιακό ισραηλινό αναψυκτικό.

“Αγαπάμε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ”, φώναζε μια παρέα από τουρίστριες. Ο 36χρονος αντέδρασε χαμογελώντας.

Αφού συνομίλησε με την Μπαρζιλάι συζήτησε με ακτιβιστές για το περιβάλλον σε δεξίωση που παρατέθηκε στο Beit Ha’ir, ένα μουσείο της πόλης.

Η περιοδεία του πρίγκιπα Γουίλιαμ στη Μέση Ανατολή ολοκληρώνεται την Πέμπτη με μια επίσκεψη στους Άγιους Τόπους.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τη Νέτα

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις