Κυριακή, 6 Οκτ.
25oC Αθήνα

Οκτώ νέες σχολικές μονάδες στα Χανιά

Οκτώ νέες σχολικές μονάδες στα Χανιά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέχρι το τέλος του 2018 θα έχουν προχωρήσει και θα βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για την δημιουργία, μέσω ΣΔΙΤ, οκτώ νέων σχολικών μονάδων στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους. «Στην επόμενη φάση, που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βήμα, θα υπάρξει ανταγωνιστικός διάλογος με τους ενδιαφερόμενους αναδόχους, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Στη συνέχεια, από τους συμμετέχοντες σε αυτόν τον διάλογο θα προκύψει, με διαγωνιστική διαδικασία, ο ανάδοχος του μεγάλου αυτού έργου, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμάμε ότι θα έχουμε προχωρήσει αρκετά» τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Οι αναφορές του δημάρχου Χανίων στο θέμα της ανέγερσης των νέων σχολικών μονάδων έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο σχολικό συγκρότημα του 1ου γυμνασίου της πόλης, όπου εκτελούνται εργασίες συντήρησης μέσα από μία εργολαβία ύψους 500.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη συντήρηση και άλλων σχολικών μονάδων.

Τον κ. Βάμβουκα συνόδευε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου, Αντώνης Βαρδάκης. «Συνεχίζουμε και με άλλα σχολεία, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή της Χαλέπας, ενώ θα προχωρήσουμε στο 1ο Νηπιαγωγείο Σούδας και στο 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στη θερινή περίοδο, ώστε τα παιδιά, όταν επιστρέψουν από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία τους, να τα βρουν σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τα είχαν αφήσει» σημείωσε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδάκης γνωστοποίησε ότι αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του Ιουλίου και άλλες εργολαβίες, που αφορούν μονώσεις και συνολικές εργασίες στις σχολικές αίθουσες τόσο στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, όσο και στο 2ο ΕΠΑΛ της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις