Κυριακή, 6 Οκτ.
25oC Αθήνα

Κρήτη: Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Χανιά – Η έκταση που έγινε στάχτη [pics]

Κρήτη: Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Χανιά – Η έκταση που έγινε στάχτη [pics]

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που, από χθες το μεσημέρι, ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή «Σπίνα» του δήμου Κανδάνου – Σελίνου στα Χανιά. Σε επιφυλακή οι πυροσβέστες…

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που, από χθες το μεσημέρι, ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή «Σπίνα» του δήμου Κανδάνου – Σελίνου στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιάννη Μαραγκάκη, από την πρώτη αποτίμηση η φωτιά έχει κάψει 600 στρέμματα αγροτολιβαδικής και δασικής έκτασης και 100 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Στην περιοχή επιχειρούν ακόμα πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, αλλά και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Νωρίς το πρωί στις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στα Χανιά.

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά

Οι εικόνες από την περιοχή είναι συγκλονιστικές. Όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν εγκατέλειψαν λεπτό την προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή βοήθησαν στην επέκτασή της. Από τις διαστάσεις που πήρε, οι φλόγες έφτασαν κοντά σε οικισμό. Δυο ηλικιωμένες γυναίκες που μένουν εκεί απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις