Κόσμος

Αυστρία: Μόνον ένας στους δύο Αυστριακούς θεωρεί τους πρόσφυγες τμήμα της κοινωνίας

Απέναντι και όχι σαν δικούς τους ανθρώπους αισθάνονται όλο και περισσότεροι Αυστριακοί τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Αυστρία, με το... χορό να σέρνει ο ίδιος ο Καγκελάριος της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που δημοσιεύεται σήμερα, διαπιστώνει ότι μόνον σε ένα ποσοστό 45 έως 48% οι ψηφοφόροι στην Αυστρία έχουν το “εμείς” συναίσθημα για ξένους, μετανάστες και πρόσφυγες.

Ένα ποσοστό 37% φέρεται ότι δεν θα συμπεριλάμβανε τους πρόσφυγες ως τμήμα της κοινωνίας, και το ποσοστό αυτό της απόρριψης είναι διπλάσιο μεταξύ των ψηφοφόρων του συγκυβερνώντος – με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς – ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Η απόρριψη μεταξύ των ψηφοφόρων του Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται στον μέσο όρο του συνόλου των ψηφοφόρων, ενώ το ποσοστό αναγνώρισης των προσφύγων ως τμήμα της αυστριακής κοινωνίας είναι πολύ υψηλό μεταξύ ανθρώπων με ανώτερη μόρφωση.

Η Αυστρία ξεπερνά κατά πολύ τη Γερμανία στην ξενοφοβία

Όπως διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση, άνθρωποι με διαφορετική πολιτική τοποθέτηση και άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα δέρματος γίνονται αποδεκτοί ως τμήμα της κοινωνίας από τα 2/3 των ερωτηθέντων.

Σε συγκριτική δημοσκόπηση που είχε γίνει πριν από έναν χρόνο στις δύο γειτονικές χώρες Αυστρία και Γερμανία, οι Γερμανοί ψηφοφόροι θεωρούσαν τους πρόσφυγες τμήμα της κοινωνίας σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, συγκεκριμένα 71%, σε σχέση με τους Αυστριακούς, των οποίων το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 45%.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837