Ελλάδα

Αχτσιόγλου: Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι που διεκδικούσαν δεδουλευμένα και αποζημίωση

«Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών με πρόσφατη απόφασή του (5568/2017) δικαίωσε δύο εργαζόμενους οι οποίοι διεκδικούσαν δεδουλευμένες αποδοχές επτά μηνών και αποζημίωση απόλυσης από την εργοδότρια εταιρεία τους» αναφέρει σε μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή βασισμένο στο άρθρο 56 του νόμου 4487/2017, που ορίζει ότι η ουσιώδης καθυστέρηση καταβολής αποδοχών συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

«Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία μεταστρέφει τη μέχρι πρόσφατα κρατούσα νομολογία, δεν θα μπορούσε να εκδοθεί, αν δεν είχαμε ψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση τον Αύγουστο του 2017. Εκεί ορίσαμε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να θεωρήσει την ουσιώδη καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών του ως απόλυση και να λάβει αποζημίωση» σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου.

«Ενισχύουμε την προστασία των εργαζομένων απέναντι σε πρακτικές απλήρωτης εργασίας και αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη» καταλήγει η υπουργός Εργασίας στο μήνυμά της στο facebook.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1106085886205971&id=785049931642903

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η εντολή για την εκτέλεση του Γιώργου Μοσχούρη δεν φαίνεται να δόθηκε από τη φυλακή – Στο μικροσκόπιο το ταξίδι στο Ντουμπάι
Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες δεν ήταν Έλληνες και εξετάζεται η εμπλοκή ξένης μαφίας, συγκεκριμένα της ρωσικής που συνεργάζεται με Έλληνες ποινικούς ώστε να επικρατήσουν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων
Ο Γιώργος Μοσχούρης και το καμένο αυτοκίνητο των δολοφόνων 4