Κόσμος

Ιταλία: Διανύει την πιο ζεστή εβδομάδα του χρόνου

Την πιο ζεστή εβδομάδα του έτους διανύει η Ιταλία. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες - μέχρι και 40 βαθμοί Κελσίου - καταγράφονται στην κεντρική και βόρεια Ιταλία, όπως και στο νησί της Σαρδηνίας.

Την Τρίτη (31.07.2018) ο καύσωνας πλήττει ιδιαίτερα τις πόλεις της Γένοβας, της Περούτζια και της Μπολόνια. Στην Ρώμη, το θερμόμετρο δεν έχει ξεπεράσει μέχρι τώρα τους 36 βαθμούς, αλλά με πολύ υψηλό ποσοστό υγρασίας.

Παράλληλα και τις νυχτερινές ώρες οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν κάτω από τους 25 βαθμούς, κάτι που υπολογίζεται ότι προκαλεί αϋπνία σε τουλάχιστον 12 εκατομμύρια Ιταλούς. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται βαθμιαία υποχώρηση του καύσωνα, με επιστροφή στον μέσο όρο των θερμοκρασιών των περασμένων ετών.

Η ιταλική ένωση αγροτών Coldiretti, τέλος, έκανε γνωστό ότι, πιθανότατα λόγω και της μεγάλης ζέστης, το φετινό καλοκαίρι η κατανάλωση οπωροκηπευτικών προϊόντων σημειώνει εμφανή αύξηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού