Τρίτη, 9 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Κρεοπώλης πήρε στο κυνήγι vegan ακτιβιστές με μπριζόλες! – video

Κρεοπώλης πήρε στο κυνήγι vegan ακτιβιστές με μπριζόλες! – video
φωτογραφία: YouTube

Γέλια αλλά και προβληματισμό προκαλεί το περιστατικό που συνέβη σε αγορά τροφίμων στη Βρετανία. Ομάδα vegan ακτιβιστών πέρασε από πάγκο κρεοπωλείου και ένας υπάλληλος τους πήρε στο κυνήγι με κρεατικά…

Οι vegan ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν, εντελώς ειρηνικά, στην κρεαταγορά Kirkgate Market, στο Λιντς της Αγγλίας, όταν ένας κρεοπώλης τούς επιτέθηκε με κομμάτια κρέατος, την στιγμή που αποχωρούσαν.

Η ακτιβίστρια Ginette Lindstrom, που κατέγραφε το συμβάν, καταγγέλλει ότι η ομάδα των νεαρών έγινε και αποδέκτης ύβρεων.

Συγκεκριμένα, η Ginette στο βίντεο που κοινοποίησε στο Facebook, μεταξύ άλλων λέει: “Η επίθεση άρχισε αμέσως μόλις στρίψαμε τη γωνία. Μας πλησίασε και φώναζε – “F * ck off”, μαζί με άλλες βρισιές”.

Και συνεχίζει: “Ο χασάπης ακούμπησε στο πρόσωπό μου και σε άλλους δύο της ομάδας ματωμένα κομμάτια κρεάτων”.

Ο κρεοπώλης και η… γουρουνοκεφαλή

Την ίδια ώρα, το προσωπικό του κρεοπωλείου απτόητο από τις καταγγελίες τοποθέτησε σε περίοπτη θέση στον πάγκο πάνω από την προθήκη μία γουρουνοκεφαλή, για να… πικάρει, ασφαλώς, τους vegan ακτιβιστές.

Η ομάδα των νεαρών απαντούν ότι σκοπός της παρέμβασής τους είναι μια σιωπηρή και μη βίαιη διαμαρτυρία για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και την ανάδειξη της κατάχρησης στο πλαίσιο της κτηνοτροφικής βιομηχανίας.

Στο διαδίκτυο συναντά κανείς και τους υπέρμαχους και τους επικριτές της μη κρεατοφαγίας, και η παράθεση απόψεων μπορεί να είναι εποικοδομητική μόνον όταν διατυπώνονται επιχειρήματα με ψυχραιμία.

Διαφορετικά, όρεξη… να έχει κανείς να τσακώνεται εντός κι εκτός των social media…

Gepostet von Ginette Lindström am Samstag, 28. Juli 2018

πηγή: Metro.co.uk

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις