Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λαμία: “Καθάρισε” και χειροκροτήθηκε! Τα πιτσιρίκια έδειξαν… το δρόμο

Παναθηναϊκός – Λαμία: “Καθάρισε” και χειροκροτήθηκε! Τα πιτσιρίκια έδειξαν… το δρόμο

Εκπέμπει… υγεία στο χορτάρι! Δεν έχει “μεγάλα” ονόματα, ενώ μόλις αρχίζει να φαίνεται λίγο φως στο σκοτεινό διοικητικό τούνελ που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό. Ο Παναθηναϊκός όμως νίκησε τη Λαμία μέσα στο ΟΑΚΑ με 3-1, έχοντας σκόρερ τους Μπουζούκη (και πάλι) και Εμμανουηλίδη και Κουρμπέλη και έκανε το 2×2 στο πρωτάθλημα, “καθαρίζοντας” τη βαθμολογική ποινή (-6) που του είχε επιβληθεί.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Κερδισμένος για… πολλούς λόγους βγήκε το βράδυ του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός. Το “τριφύλλι” είχε στις σουίτες του ΟΑΚΑ τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ, ο οποίος αναμένεται να πάρει τα ηνία της ομάδας, ενώ έκανε και το 2×2 στη Superleague, επικρατώντας της Λαμίας με 3-1

Εξίσου σημαντικό όμως είναι η εικόνα που έβγαλαν τα πιτσιρίκια του Γιώργου Δώνη. Οι νεαροί παίκτες του “τριφυλλιού” έβγαλαν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στο.. μικρό εμπόδιο της Λαμίας, έπαιξαν επιθετικά και ενθουσίασαν τον κόσμο των “πρασίνων” με το πάθος που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι…

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ασκήσει πίεση στο χώρο του κέντρου και γίνει από νωρίς απειλητικός στα αντίπαλα καρέ. Απ’ την μεριά της, η Λαμία έδειξε συγκεντρωμένη στα μετόπισθεν, αλλά πολύ διστακτική στην επίθεση.

Στην πρώτη ευκαιρία του στο ματς, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 15′ ο Μελισσάς έκανε κακό διώξιμο, η μπάλα έφτασε στον Χατζηγιοβάνη, εκείνος ελίχθηκε πολύ όμορφα, πάτησε την κατάλληλη στιγμή στον Μπουζούκη, ο οποίος έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο στο πόδι του Αναστασιάδη και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Η Λαμία προσπάθησε να “απαντήσει” στη συνέχεια, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε σχετικά εύκολα το διαγώνιο συρτό σουτ του Μπαράλες. Για κάποια διαστήματα είδαμε το “τριφύλλι” να έχει την κατοχή της μπάλας και για κάποια άλλα τους φιλοξενούμενους. Τελικά, η ισοφάριση ήρθε μετά από μια φάση… δουλεμένη στην προπόνηση (37′). Αντί για κόρνερ οι παίκτες του Τεννέ έκαναν πάσα, ο Μπλάζιτς έβγαλε τη σέντρα και ο Αντέτζο σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της “πράσινης” άμυνας (2-2).

Ο Παναθηναϊοκός μπήκε με… ενθουσιασμό στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Δώνη να περνάει στο ματς τους Καμπετση και Γιόχανσον. Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα τις αλλαγές της ομάδας, βάζοντας στο 57′ και τον Εμμανουηλίδη στο παιχνίδι.

Η ενδεκάδα του “τριφυλλιού” γέμισε… διάθεση αλλά και απειρία. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να επιτίθεται συνέχεια και τη Λαμία να αμύνεται μαζικά. Η αλλαγή του Δώνη όμως δικαίωσε τον Έλληνα τεχνικό. Ο 18χρονος Εμμανουηλίδης πήρε υπέροχη ασίστ από τον Καμπετσή και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-1 για το “τριφύλλι” στο ντεμπούτο του με τους “πράσινους”.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τελικά στη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, με τα πιτσιρίκια του Δώνη να κερδίζουν το χειροκρότημα από τους φίλους της ομάδας και τον Δημήτρη Κουρμπέλη να διαμορφώνει στο 87′ το 3-1 με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις