Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

Στην Ελλάδα τα “χρυσά” παιδιά του πόλο! Η δέσμευση της Πολιτείας απέναντί τους [pics]

Στην Ελλάδα τα “χρυσά” παιδιά του πόλο! Η δέσμευση της Πολιτείας απέναντί τους [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η εθνική ομάδα νέων ανδρών επιβεβαίωσε τη δυναμική του ελληνικού πόλο, χαρίζοντας μία ακόμη διάκριση για τη χώρα μας, με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λευκορωσίας. Ρίγη συγκίνησης στην άφιξη των παιδιών του Τεό Λοράντου.

Χειροκροτήματα, επευφημίες, ζεστές αγκαλιές, δάκρυα στα μάτια και ένα μπουκέτο λουλούδια και για τους αθλητές της εθνικής ομάδας πόλο νέων ανδρών, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών του Μινσκ και έφθασαν στην Αθήνα αμέσως μετά τις συναθλήτριές του στο πόλο νεανίδων.

Τα “χρυσά” παιδιά του ελληνικού πόλο, έφθασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την αθλητική ηγεσία του τόπου, αλλά και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και παράγοντες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας να τους επιφυλάσσουν μία θερμή υποδοχή.

Η Πολιτεία μάλιστα, μέσα από τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κυρίου Ιουλίου Συναδινού, υποσχέθηκε στα παιδιά, τους προπονητές και τους ανθρώπους της ΚΟΕ ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί στην Ομοσπονδία το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού χωριού για να στεγάσει τις εθνικές ομάδες του υγρού στίβου.

Οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής Νέων Ανδρών

«Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις υποδομές της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Η επιτυχία αυτή έχει το ονοματεπώνυμο των παιδιών που πήραν μέρος. Οι παίκτες μου δικαίωσαν το ρόλο του φαβορί. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να έχεις χαρακτήρα. Απέδειξαν ότι αντέχουν την πίεση όπως αντέχει στην πίεση η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Δράττομαι της ευκαιρίας, από την παρουσία εδώ της αθλητικής ηγεσίας, για να πω οτι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας ώστε να μην έρθουμε μετά από ένα χρόνο και να είμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Να αξιοποιηθούν αυτές οι επιτυχίες. Η υδατοσφαίριση μέχρι σήμερα πρώτα φέρνει τις διακρίσεις και μετά ζητάει. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να απαιτήσει κάποια πράγματα από όλους τους φορείς. Συγχαρητήρια και στην εθνική ομάδα νεανίδων για την επιτυχία της στο Βελιγράδι», ανέφερε ο Τεό Λοράντος.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της Εθνικής Νέων Ανδρών

«Υπάρχουν γερές βάσεις για να συνεχίσει η Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεθνή σκηνή. Θέλουμε περισσότερη βοήθεια από την Πολιτεία, αναφορικά με το θέμα των εγκαταστάσεων και των υποδομών. Να κάνουμε πιο εύκολη την δουλειά μας, αυτό επιθυμούμε. Επόμενος
στόχος της ομάδας του Μινσκ είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να επαναλάβουμε αυτή την επιτυχία», τόνισε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις