Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Τους λόγους που ράντιζαν σπάνια εκθέματα στα Μουσεία αποκάλυψαν στην Αστυνομία οι δύο γυναίκες!

Τους λόγους που ράντιζαν σπάνια εκθέματα στα Μουσεία αποκάλυψαν στην Αστυνομία οι δύο γυναίκες!
φωτογραφία: Eurokinissi

– Για τις επιθέσεις τους και τους βανδαλισμούς στα Μουσεία της Αθήνας μίλησαν μετά τη σύλληψή τους στην Αστυνομία οι δύο γυναίκες
– Πρόκειται για δύο αλλοδαπές ρομά που είχαν προκαλέσει καταστροφές με λάδι και μύρο σε σπάνιες εικόνες και εκθέματα
– Λίγο πριν… τριτώσει το κακό συνελήφθησαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Μετά τις επιδρομές τους στα μουσεία Βυζαντινό – Χριστιανικό, αλλά και στο Μπενάκη, οι δύο γυναίκες έβαλαν στόχο το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην οδό Σταδίου, πίσω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Αλλά η τρίτη τους επιδρομή ήταν και η… φαρμακερή.

Χάρις στην παρατηρητικότητα των υπαλλήλων του Μουσείου, που στεγάζεται στην Παλαιά Βουλή, οι δύο γυναίκες δεν πρόλαβαν να αλείψουν με λάδι και μύρο εικόνες και εκθέματα, προκειμένου – όπως πίστευαν – να τα… καθαγιάσουν.

Οι δύο Βουλγάρες Ρομά συνελήφθησαν, αφού πρώτα οι υπάλληλοι φύλαξης τις κράτησαν σε ένα δωμάτιο, προκειμένου να αποφύγουν τις καταστροφές που θα προκαλούσαν και τις άφησαν να φύγουν, όταν πια έξω από το σημείο είχαν ήδη φθάσει τα πρώτα περιπολικά.

Το σχέδιο της Αστυνομίας για τις δύο μυροβόλες στα μουσεία

Άλλωστε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών είχαν φροντίσει να μοιράσουν σε υπαλλήλους Μουσείων της Αθήνας τις φωτογραφίες των δύο γυναικών, οι οποίες προέρχονταν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Βυζαντινού – Χριστιανικού Μουσείου, όπου είχαν, επίσης, δράσει.

Οι Βουλγάρες παρελήφθησαν από Αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που άλλωστε είχε αναλάβει και τις έρευνες και όταν πια τους έπαιρναν κατάθεση δεν πίστευαν στα αυτιά τους με αυτά που άκουγαν:

Τι είπαν για τις πράξεις τους

“….είχαμε διαβάσει στην Αγία Γραφή και στους Άγιους πατέρες πως τα εικονίσματα πρέπει να τα ραίνουν με λάδι και μύρο ώστε να κάνουν θαύματα και εμείς να έχουμε καλή υγεία και να μην μας πιάνει το κακό” !!!

Οι δύο αλλοδαπές, κατά την σύλληψή τους, είχαν στην κατοχή τους από ένα μπουκαλάκι η κάθε μία, με ελαιόλαδο και μύρο και βέβαια ήταν έτοιμες να προκαλέσουν νέες καταστροφές, αυτή τη φορά στα εκθέματα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της παλαιάς Βουλής, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρουν, λόγω της παρατηρητικότητας των φυλάκων.

Οι δύο θρησκόληπτες γυναίκες, ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους, ξεκίνησαν την δραστηριότητά τους στο Βυζαντινό Χριστιανικό, όπου επί δύο ώρες περιφέρονταν στους χώρους του αλείφοντας με ελαιόλαδο και μύρο τις σπάνιες εικόνες – εκθέματα του μουσείου προκαλώντας – εν αγνοία ή εν γνώση τους – καταστροφές σε σπάνια εκθέματα.

Μάλιστα ακόμα και οι διάδρομοι του Μουσείου είχαν γεμίσει ελαιόλαδο, καθώς οι δύο απίστευτες γυναίκες, στην κυριολεξία λάδωναν όλες τις εικόνες που έβλεπαν μπροστά τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις