Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Βιομηχανία ξύλου ΑΚΡΙΤΑΣ: Υπεγράφη το σχέδιο αναδιάρθρωσης – Τι προβλέπει

Βιομηχανία ξύλου ΑΚΡΙΤΑΣ: Υπεγράφη το σχέδιο αναδιάρθρωσης – Τι προβλέπει

Υπεγράφη στις 21 Σεπτεμβρίου το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού της βιομηχανίας επεξεργασίας τεχνητής ξυλείας ΑΚΡΙΤΑΣ με τις πιστώτριες τράπεζες.

Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 19,4 εκατ. ευρώ μέσω καταβολής μετρητών και κεφαλαιοποίησης δανειακών υποχρεώσεων και την έκδοση προνομιούχων μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Επίσης, προβλέπει την αναδιάρθρωση του υπολοίπου του συνόλου του δανεισμού της εταιρείας με βιώσιμους όρους και μακροπρόθεσμο πλάνο αποπληρωμής, που θα περιορίσει σημαντικά το χρηματοοικονομικό κόστος της, καθώς και τη χορήγηση πρόσθετου κεφαλαίου κινήσεως για τη χρηματοδότηση της λειτουργικής δραστηριότητας της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αυτή η αναδιάρθρωση αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά στην κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας και τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών προοπτικών της.

Το πρώτο εξάμηνο 2018 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 14,5 εκατ. ευρώ, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος και με αύξηση της συμμετοχής των προϊόντων μεταποίησης.

Σημειώνεται, ότι οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 29% σε σχέση με πέρυσι.

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, το ενοποιημένο EBITDA (προσαρμοσμένο για τη μη ενσωμάτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων) ανήλθε σε -150 χιλ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, πιστοποιώντας τη σταδιακή επιστροφή της μοναδικής ελληνικής βιομηχανίας του κλάδου σε θετικά αποτελέσματα. Σε επίπεδο εταιρείας, η βελτίωση ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 60%, καθοδηγούμενο από τη βελτίωση του μεικτού περιθωρίου και τη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις