Σάββατο, 20 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Στα ύψη το ιταλικό spread – Σαλβίνι: Οι κερδοσκόποι χάνουν το χρόνο τους

Στα ύψη το ιταλικό spread – Σαλβίνι: Οι κερδοσκόποι χάνουν το χρόνο τους
Φωτογραφία Reuters

Η κόντρα ανάμεσα στην Ιταλία και την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό της γειτονικής χώρας δεν έχει τέλος. Φροντίζει γι’ αυτό ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, που τη Δευτέρα (08.10.2018) συναντήθηκε με την ομοϊδεάτισσά του, επίσης ακροδεξιά, Μαρίν Λε Πεν.

Ενώ ο Σαλβίνι συναντούσε τη Λε Πεν και η κόντρα ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό διατηρείται, το ιταλικό spread έφτασε τις 304 μονάδες.

Ο Ματέο Σαλβίνι, σε συνάντησή του στη Ρώμη με την επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο FN), Μαρίν Λε Πεν, τόνισε ότι η Ιταλία δεν θα πάρει πίσω τα βασικά μέτρα του προϋπολογισμού της και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχίζοντας από τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, να δείξει πνεύμα συνεργασίας.

Ματέο Σαλβίνι – Μαρίν Λε Πεν – Φωτογραφία Reuters

Με αναφορά στην αύξηση του spread ο Σαλβίνι τόνισε ότι «πρόκειται για κινήσεις κερδοσκόπων, και για τον λόγο αυτό η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει μπροστά». «Όσοι θέλουν να κάνουν κερδοσκοπικές κινήσεις με θύμα την ιταλική οικονομία πρέπει να ξέρουν ότι χάνουν τον χρόνο τους», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα.

Φωτογραφία Reuters

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταπάτησε τις αξίες της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή», δήλωσε από τη μεριά της η Λε Πεν. Και υπογράμμισε ότι «μαζί με τον Ματέο Σαλβίνι αγωνίζεται υπέρ της εναλλαγής των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη».

«Συμμερίζομαι με τη Μαρίν Λε Πεν τη συνοχή, τις αξίες, τις αρχές και την αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις