Σάββατο, 17 Αυγ.
32oC Αθήνα

Μαγιόρκα: Αγνοείται ακόμα ένα αγοράκι – Θρήνος για τους 12 νεκρούς

Μαγιόρκα: Αγνοείται ακόμα ένα αγοράκι – Θρήνος για τους 12 νεκρούς
Φωτογραφία Reuters

Χάος, καταστροφή και θάνατος στη Μαγιόρκα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν το νησί πριν από μερικές μέρες. Ο απολογισμός ανεβαίνει συνεχώς και πλέον έχει φτάσει τους 12 νεκρούς, ενώ ένα μικρό αγόρι εξακολουθεί να αγνοείται.

Στη λίστα των θυμάτων από τη θεομηνία στη Μαγιόρκα προστέθηκαν την Πέμπτη (11.10.2018) άλλοι δυο άνθρωποι. Τα άψυχα σώματά τους βρέθηκαν στο τμήμα του νησιού που σαρώθηκε από τις πλημμύρες, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Τα πτώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας βρέθηκαν κοντά στην πόλη Άρτα (ανατολικά), όχι μακριά από το σημείο όπου νωρίτερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού Γερμανών τουριστών που βρισκόταν μεταξύ των αγνοούμενων.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών, μια Ολλανδή και ακόμη ένας Γερμανός συγκαταλέγονται στους νεκρούς, διευκρίνισαν οι ισπανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Έξι Ισπανοί, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες, επίσης έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένα αγοράκι εξακολουθεί να αγνοείται, πρόσθεσαν οι ισπανικές αρχές.

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν το νησί την Τρίτη, με αποτέλεσμα χείμαρροι λάσπης να σαρώσουν τους στενούς δρόμους της ανατολικής πόλης Σαντ Γιορέντς αργά το βράδυ. Ποτάμια υπερχείλισαν και πλημμύρισαν δρόμους και σπίτια, ενώ πολλά συντρίμμια κατέληξαν στις ακτές.

Φωτογραφία Reuters

Οι εικόνες από τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία είναι χαρακτηριστικές. Παντού φερτά υλικά, πεσμένα δέντρα και αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Με σκούπες και κάθε άλλο τρόπο οι κάτοικοι στη Μαγιόρκα (ανάμεσά τους και ο σπουδαίος Ραφαέλ Ναδάλ) προσπαθούν να καθαρίσουν σπίτια, δρόμους και να καταγράψουν τις ζημιές.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις