Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λάσμε: “Ήταν ένα καλό μάθημα, θα επιστρέψουμε”

Παναθηναϊκός – Λάσμε: “Ήταν ένα καλό μάθημα, θα επιστρέψουμε”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Στεφάν Λάσμε μίλησε για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπάγερν στο Μόναχο κι έδωσε το σύνθημα για την “πράσινη” συνέχεια στην Euroleague.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ του “τριφυλλιού” αναφέρθηκε ακόμα στο εντός έδρας παιχνίδι της Πέμπτης (18/10) με την Γκραν Κανάρια για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να υπερασπιστεί ο Παναθηναϊκός την έδρα του.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά και ένα καλό μάθημα. Κάναμε πολλά λάθη, αμυντικά και επιθετικά. Σίγουρα ήταν μια ήττα που κοστίζει, αλλά θα επιστρέψουμε. Το καλό με την Ευρωλίγκα είναι πως έχεις αμέσως παιχνίδι και ένα στοιχείο που πρέπει να έχει ένας καλός επαγγελματίας αθλητής πρέπει να έχει κοντή μνήμη για να ξεχνά το προηγούμενο παιχνίδι και να κοιτά το επόμενο. Το αυριανό ματς θα είναι επίσης δύσκολο. Όλες οι ομάδες από την ACB είναι πραγματικά δυνατές. Έχουν πολλούς ψηλούς, αλλά και αθλητικούς γκαρντ. Θα είμαστε έτοιμοι, θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά που ξέρουμε. Είναι ανάγκη να κερδίσουμε για να υπερασπιστούμε την έδρα μας», τόνισε ο Λάσμε.

Όσο για το πώς νιώθει που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, ο Γκαμπονέζος σέντερ είπε: «Χαίρομαι που έχω επιστρέψει, νιώθω σαν να έφυγα μόλις πέρσι. Δεν έχω καταφέρει να απολαύσω την Αθήνα, γιατί το πρόγραμμα είναι φορτωμένο. Ελπίζω να τα πάμε καλά και να προοδεύσουμε σαν ομάδα».

Για το γεγονός ότι ψηφίστηκε ο περισσότερο υποτιμημένος παίκτης από τους αρχηγούς στην Euroleague, σχολίασε: «Το εκτιμώ πολύ. Είμαι καιρό στο χώρο και απολαμβάνω την ψήφο εμπιστοσύνη. Αν δεν μιλούν για μένα πολύ, θα πρέπει να κάνω κάτι για να μιλήσουν (γέλια). Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι να κερδίζουμε. Οι προσωπικές διακρίσεις πεθαίνουν μαζί σου, το θέμα είναι να κατακτάς πράγματα με την ομάδα σου».

Αντετοκούνμπο: “Έχουμε την καλύτερη άμυνα στην Euroleague”

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, μιλώντας στο live της Nova, υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη άμυνα στην Euroleague και τόνισε ότι η Γκραν Κανάρια δεν είναι μικρό μέγεθος, όπως και καμία ομάδα της διοργάνωσης.

Όσα δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ

Για το παιχνίδι με την Μπάγερν και αυτό που μένει: «Σίγουρα πρέπει να αφήσουμε πίσω το παιχνίδι, αλλά να κρατήσουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να δείξουμε την ταυτότητά μας και να συνεχίσουμε, γιατί έχουμε νέο παιχνίδι αύριο».

Για την ταυτότητα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ: «Έχουμε τα προσόντα να ξεκινάμε από την άμυνα. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα ματς να πηγαίνουν στους 80π. Έχουμε τα προσόντα να μην δεχόμαστε τόσους πόντους, χωρίς να αναφέρομαι σε συγκεκριμένα νούμερα».

Για την άμυνα του «τριφυλλιού» και το κατά πόσο πρέπει οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν το δικό του παράδειγμα: «Όχι δεν έχει να κάνει με αυτό. Πρέπει να το δούμε συνολικά. Η ομάδα ποια είναι φέτος; Είναι πιο αθλητική και εκρηκτική. Είμαστε η καλύτερη άμυνα στην Euroleague και εντός και ακόμα περισσότερο εκτός έδρας. Δεν έχει να κάνει με έναν παίκτη. Όλοι χάνουμε και κερδίζουμε μαζί. Ο καθένας έχει τη φιλοσοφία του. Και 2-0 να ήμασταν, δεν μπορείς να κρίνεις από τόσο νωρίς. Αυτά είναι στο χθες, πρέπει να κερδίσουμε αύριο».

Για τα σχόλια του κόσμου: «Σε μια τόσο μεγάλη σεζόν δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα, ακόμα κι αν είναι θετικά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στήριξε στη Γερμανία. Περιμένουμε τον κόσμο και στην έδρα μας, στο ΟΑΚΑ».

Για την Γκραν Κανάρια: «Καμία ομάδα στην Euroleague δεν είναι μικρό μέγεθος. Αν ήταν μικρό μέγεθος, δεν θα ήταν στην Euroleague».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις